Apareix una pintada a la façana de l’església de Sant Pere

Els joves valors locals han fet una bona actuació al torneig
Gran actuació dels jugadors de la Rubinenca a l’Obert Internacional de Barberà
19 de julio de 2022
Les Torres
L’AUP presentarà una moció al Ple per demanar una intervenció global a Les Torres i revertir la situació del barri
20 de julio de 2022

Apareix una pintada a la façana de l’església de Sant Pere

La pintada a la façana lateral del temple. / C.C

La façana lateral de l’església de Sant Pere ha aparegut aquest dilluns amb una lletja pintada. Davant aquest fet, mossén Joaquim Meseguer, rector de la parròquia i arxipreste de Rubí, ha enviat una carta a l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i als regidors de l’Ajuntament on expresa “la tristor i indignació” per la pintada.


Pel mossèn, la realització d’aquesta pintada posa de relleu “la poca consideració que alguns manifesten envers la fe cristiana d’una part significativa de la població de la nostra ciutat i el poc respecte que alguns tenen envers el nostre patrimoni cultural, artístic i arquitectònic”.


Cops de pilota

A l’escrit, Joaquim Meseguer també lamenta els continus cops de pilota que la paret exterior del temple ha de sofrir cada dia a causa del joc de futbol d’infants i, de vegades també d’adults, en una plaça en la qual expressament està senyalitzat que no es pot jugar a pilota.


“És un fet que també ens preocupa perquè això representa una erosió que acabarà malmetent les parets de l’església i afectarà negativament el patrimoni de la nostra ciutat, essent com és l’església parroquial de Sant Pere l’edifici més antic i emblemàtic”, apunta el rector.


Per tot això, en nom de la Parròquia de Sant Pere i de la seva feligresia, demana que des de l’Ajuntament es vetlli pel patrimoni cultural, artístic i arquitectònic local, i d’una manera especial per l’església de Sant Pere pel seu valor històric.


També se sol·licita que el consistori cuidi que el temple parroquial de Sant Pere no hagi de sofrir les erosions causades per cops de pilota ni altre tipus d’agressió com ara les pintades.


Finalment, el mossèn demana que l’Ajuntament, donat que disposa de personal especialitzat, pugui fer-se càrrec de l’eliminació de la pintada.