Ràdio Rubí celebra el 40è aniversari amb una festa que aplega professionals i col·laboradors de tots els temps

Imagen noticia
Obre el nou Condis del Mercat Municipal
20 de diciembre de 2019
Imagen noticia
Més de 500 persones es formen a l’OSE durant el 2019
24 de diciembre de 2019

Ràdio Rubí celebra el 40è aniversari amb una festa que aplega professionals i col·laboradors de tots els temps

Imagen noticia

Ràdio Rubí va celebrar divendres l\’acte central del seu 40è aniversari. A l\’esdeveniment, que va tenir lloc al Celler, hi van estar convidades totes aquelles persones que, al llarg d\’aquestes quatre dècades, han passat per l\’emissora local.

El 29 de juny del 1979, en el marc de la Festa Major de la ciutat, Ràdio Rubí va realitzar la seva primera emissió, convertint-se en la primera ràdio municipal que va emetre tant a Catalunya com a la resta de l\’estat després del restabliment de la democràcia. La primera temporada regular es va iniciar uns mesos més tard, el 20 de novembre d\’aquell mateix any. L\’octubre del 1980, la ciutat va acollir la primera trobada d\’emissores municipals de Catalunya. I el primer acord d\’un Ple per crear una emissora municipal a tot l\’estat va ser també el de l\’Ajuntament de Rubí, el 3 de desembre de 1980.

Durant els parlaments, l\’alcaldessa, Ana M. Martínez, va assenyalar que \»la ràdio celebra quatre dècades al costat dels rubinencs i les rubinenques. Quatre dècades que són el mirall de l\’evolució dels mitjans de comunicació i, sobretot, del municipi. Perquè la història de la Ràdio és la història de la ciutat\».

Per la seva banda, la regidora responsable de Rubí Serveis Audiovisuals, Ànnia Garcia, va reivindicar la feina que han fet i fan els professionals de l\’emissora i la importància dels mitjans de comunicació locals en la vida dels municipis i \»especialment dels mitjans públics, que han de ser al final garantia de pluralitat i de democràcia\». La regidora també s\’ha referit a alguns dels reptes de Ràdio Rubí de cara al futur, com ara la necessitat de cobrir el lloc de la direcció de l\’emissora, establir un full de ruta de cara als propers anys i \»la necessitat de fer millores tècniques per adaptar l\’emissora i els serveis audiovisuals a un present que canvia molt ràpidament\».

La cap de programes de l\’emissora i directora en funcions, Lídia Juste, ha recordat que \»Ràdio Rubí ha tingut etapes molt diverses: l\’emoció de l\’inici, la recerca d\’una identitat pròpia amb projectes i propostes diferents, moments difícils i altres de molt bons, amb premis i reconeixements externs\». Però el que ha distingit l\’emissora per sobre de tot, segons Juste, ha estat el capital humà: \»Gent de ciutat o no que, com a col·laboradors o com a plantilla, heu format part dels 40 anys d\’aquesta ràdio local pionera a Catalunya i li heu dedicat temps, passió i sentiment\».

Durant la festa es va projectar un vídeo en què es repassava la història i l\’evolució de l\’emissora durant aquestes darreres quatre dècades. A més, Lídia Juste i Jordi Albar, cap tècnic de l\’emissora, van ser homenatjats per la seva trajectòria a la ràdio.

Posteriorment els assistents van gaudir d\’un sopar relacional i es van poder fer fotos en un photocall amb un gran pastís d\’aniversari. La vetllada va estar amenitzada per Jazz Rubí.

40 anys de canvis
El primer local de l\’emissora comptava només amb un únic estudi, una taula de producció i dos despatxos. El trasllat a les actuals instal·lacions de Ràdio Rubí, al Complex Cultural L\’Escardívol, va suposar un punt i a part en la història de l\’emissora i va permetre la seva progressiva modernització, que va agafar una nova embranzida després de les inversions efectuades l\’any 2000. Aquestes inversions van suposar una gran millora dels estudis de l\’emissora i una forta renovació dels equipaments tècnics per tal de millorar la qualitat i l\’abast de les seves futures programacions.

El primer dial de Ràdio Rubí va ser el 102.8. Una vegada legalitzada, l\’emissora va passar al 97.7; al 1992, se li va assignar el 96.0 fins al juny de l\’any 2000, en què es va situar al 99.7 de la FM, on continua emetre.