Ramón Boldú recull la història d’Alan Montoliu en el còmic ‘Bat Alan’

ocupació
Rubí registra el màxim històric de població ocupada amb un total de 34.046 treballadors
2 de junio de 2022
andres medrano ànnia garcía
Allà on (ja no) viuen els monstres
2 de junio de 2022

Ramón Boldú recull la història d’Alan Montoliu en el còmic ‘Bat Alan’

Marta Cabrera

L’escriptor i il·lustrador Ramón Boldú ha publicat una història gràfica que explica la història de l’Alan Montoliu, el jove rubinenc que es va suïcidar el 2015. L’Alan, que va ser el primer jove a Catalunya que va poder canviar de sexe quan encara era menor d’edat, va tenir una depressió després de patir assetjament escolar: “És una història molt emocionant i el títol, Bat Alan, és un homenatge, perquè a ell li agradava molt Batman i volia ser com una mena de superheroi i ajudar les persones”, ha explicat l’autor del llibre.

Boldú es va reunir durant quatre mesos amb familiars, amics i companys de l’Alan per poder conèixer a fons totes les seves facetes i plasmar-les en els seus dibuixos. El còmic, a més de ser un homenatge a la seva figura, també pretén divulgar la seva història i que la gent sàpiga qui va ser, què va fer i com va patir: “Era un noi molt lluitador, que defensava les seves idees i que va fer el que sentia, però al final cada vegada s’anava enfonsant més. Li feien coses bestials i no ho deia a ningú, s’ho amagava, fins que un dia es va suïcidar”, assenyala Boldú. 

El llibre també recull el punt de vista de les persones que fan assetjament, perquè “també són víctimes i sovint provenen de famílies molt desestructurades”.

‘Bat Alan. Biografía de un asesinato social’, que es pot adquirir al Racó del Llibre,  es va presentar a l’Ateneu el dimecres i va comptar amb la participació de l’autor, la professora Montse Flores i Ana Maria Serra, de l’Associació Chrysallis. 

D’altra banda, El Racó  del Llibre acollirà el 9 de juny a les 19 h la presentació del llibre ‘Cómo vivir tu propósito sin amargarte la vida’. La presentació anirà a càrrec de la psicòloga Anna M. González i una de les autores de l’obra, Sandra Olea.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES