Refugees Welcome busca a Rubí habitacions per a persones refugiades

petanca
Tres rubinencs es proclamen campions d’Espanya de petanca
12 de septiembre de 2022
gegants club amics
Els gegantons del Club Amics de Rubí participen a la Trobada de Lliçà d’Amunt
12 de septiembre de 2022

Refugees Welcome busca a Rubí habitacions per a persones refugiades

Redacció

La plataforma ciutadana Refugees Welcome busca rubinencs que vulguin llogar una habitació a persones refugiades. Per aquest motiu, ha organitzat dues trobades informatives el 14 de setembre a les 11 h i el 15 de setembre a les 18.30 a les oficines que l’entitat té a Barcelona, que es podran seguir en format virtual a través de la plataforma Zoom. Per assistir, cal fer la inscripció gratuïta en línia. 

L’objectiu d’aquestes reunions formatives és facilitar l’accés de les persones desplaçades a un habitatge compartit amb veïns de la ciutat, informar la ciutadania de Rubí sobre la situació de les persones refugiades al nostre país i mostrar experiències reals d’acollida, per tal de convidar a més gent que vulgui compartir casa amb persones refugiades. Refugees Welcome treballa a Rubí des de l’abril per connectar els rubinencs que volen acollir refugiades amb persones desplaçades que arriben al territori. Aquest mes de setembre es posa en marxa la segona fase del projecte, que se centrarà en la implementació de les cases d’acollida. Actualment, a Rubí n’hi ha dues.

L’entitat facilita el contacte de persones sol·licitants d’asil amb ciutadania local a partir de les afinitats i les ganes de compartir habitatge en condicions d’horitzontalitat i respecte mutu. Per oferir un habitatge només cal disposar d’una habitació lliure, moblada i accedir a fixar un lloguer social a partir d’un compromís mínim de 6 mesos. L’equip de Refugees Welcome es reuneix amb cada unitat familiar i els guia en el procés per acollir una persona refugiada o vehiculant la seva voluntat d’ajuda de la millor manera possible. La ciutadania que vulgui obrir casa seva a la possibilitat de conviure amb persones refugiades que arriben a Rubí poden omplir el formulari de la Borsa de Voluntariat. El consistori traslladarà els oferiments a l’entitat i hi col·laborarà per facilitar l’acollida al municipi.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES