Retiren les últimes plaques amb simbologia franquista de la ciutat

Escales pintades
Rubí tindrà un Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere
22 de julio de 2021
Presentació guia maltractament gent gran
Rubí es dota d’una guia per fer front als maltractaments a la gent gran
23 de julio de 2021

Retiren les últimes plaques amb simbologia franquista de la ciutat

L’Ajuntament va retirar la setmana passada les darreres plaques amb simbologia franquista que encara quedaven en un total d’onze edificis d’habitatges de la ciutat. Fa uns mesos, el Consistori va enviar una carta a les comunitats de propietaris afectades anunciant-los la voluntat de substituir aquests elements per altres plaques on s’informa que l’edifici va ser construït en règim de protecció oficial.


Aquest canvi dona compliment a la Llei de memòria històrica, segons la qual les administracions públiques han de prendre les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació personal o col·lectiva de la sublevació militar, de la Guerra civil i de la repressió de la dictadura.

Les plaques se substitueixen per altres on s’informa que l’edifici va ser construït en règim de protecció oficial. / Ajuntament de Rubí


Rubí disposava de 36 plaques amb simbologia franquista ubicades en edificis d’habitatges. La majoria van ser substituïdes el 2012, però encara en quedaven algunes als carrers de Lumière, Miquel Servet, Lluís Ribas, Joan Maragall i Primer de Maig, que ara ja han estat substituïdes per altres distintius merament identificatius, sense cap cost per al veïnat.


La retirada d’aquestes plaques és un dels compromisos adoptats per la Taula local de la memòria històrica. Més enllà d’aquests elements, Rubí no conserva cap carrer o plaça amb nomenclatura vinculada al franquisme. “Tanquem un dels compromisos amb la Taula local de la memòria històrica i amb la ciutadania”, ha dit el regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro. / DdR

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *