Rubí acollirà aquest dimecres la campanya ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’

Imagen noticia
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
15 de marzo de 2019
Imagen noticia
L’Associació d’Automòbils Antics de Rubí rep el 3r Premi Elegància en el Ral·li de Sitges
19 de marzo de 2019

Rubí acollirà aquest dimecres la campanya ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’

Imagen noticia

Rubí acollirà aquest dimecres de 16.30 a 20 hores una jornada de donació de sang en el marc de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. Es tracta del primer any en què la ciutat participa en aquesta iniciativa organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat amb el suport de l’Ajuntament i la Policia Local.

La jornada es desenvoluparà a la plaça de l’Antiga Estació, on s’instal·larà la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits i es faran activitats adreçades a la ciutadania, com ara una exhibició d’alliberament de persones en accidents de trànsit a càrrec dels Bombers i amb la col·laboració de la Policia Local.

Aquesta campanya es realitza a 28 municipis i implica més d’una quarantena de parcs de bombers. El fet que se celebri durant el mes de març respon a la necessitat d’augmentar al màxim les donacions de sang just abans de Setmana Santa, un període en què baixen considerablement les reserves pel canvi d’hàbits i les vacances.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als cinc dies i que els glòbuls vermells, als 42. Per això és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir-ne unes 1.000 cada dia.

Bombers amb Cor
Aquesta campanya va néixer ara fa cinc anys a partir d’una iniciativa del col·lectiu Bombers amb Cor amb l’objectiu de donar suport a la donació de sang. Aquests professionals es comprometien així a difondre les convocatòries per donar sang, però també a dinamitzar-les. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell.