Rubí celebrarà el Dia de les Dones des d’una òptica juvenil

Imagen noticia
Jordi Turull es mostra «optimista» a Rubí sobre la possibilitat d’arribar a un acord de govern
26 de febrero de 2018
Imagen noticia
Exposició a la Biblioteca sobre els anys 70 a través d’una revista satírica de l’època
28 de febrero de 2018

Rubí celebrarà el Dia de les Dones des d’una òptica juvenil

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha presentat les activitats que es faran a la ciutat al voltant del Dia de les Dones, el 8 de març, i que per primera vegada coincidirà amb una jornada de vaga, precisament per reivindicar la igualtat.

A les activitats habituals que es duen a terme de forma anual, enguany s’hi suma una aposta per reforçar la celebració del Dia de les Dones des d’una perspectiva juvenil.

Així, l’Espai Jove Torre Bassas ha preparat per al 9 de març una jornada amb gairebé una desena d’activitats. Per començar, es podrà visitar una mostra de joves artistes rubinenques, a càrrec d’Obre els Ulls i SiArt, entre les 17 i les 21 hores. Es projectaran documentals feministes (18h), hi haurà una xerrada sobre la preservació de la intimitat a les xarxes socials (17h), una altra sobre la sexualitat femenina per a dones de 18 a 30 anys (17h) i per a noies de 12 a 18 anys (18h) i un taller d’autodefensa verbal (18h). A més, joves de Torre Bassas representaran l’obra de teatre ‘Think’ a les 19.15 h, mentre que un quart d’hora abans es presentarà el grup de noies feministes de la Torre Bassas. Finalment, la companyia La Peleona guiarà el procés de creació d’una peça teatral sobre la dona a les 19.30 h.

El barri de Les Torres també s’ha sumat a la programació, amb una recerca de poemes de dones compromeses que es farà entre el 5 i el 7 de març a la seu de l’entitat. Aquesta tasca tindrà com a resultat una exposició que s’inaugurarà el 8 de març a les 18 h. L’endemà, de 19 a 21 h, al local El Triangle es farà una lectura de poemes amb música en directe.

Lectura del manifest i Ball de les Dones
Com cada any, l’activitat més institucional serà la lectura del manifest, que tindrà lloc a la plaça Pere Aguilera el 8 de març i que anirà a càrrec de l’alcaldessa i altres representants polítics rubinencs.
També el 8 de març, el PSC ha organitzat una xocolatada a les 17.30 h a l’avinguda Barcelona i la JNC proposa un sopar tertúlia de joves amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, a les 21 h a la seu del PDeCAT.

Més endavant, l’Ajuntament organitzarà el Ball de les Dones, el 16 de març a les 21 h al Casino. Les invitacions es poden recollir a la regidoria de Polítiques d’Igualtat, a la rambleta Joan Miró, s/n, fins que s’esgotin. És previst que el sopar es repeteixi més endavant si hi ha dones que es queden sense poder anar-hi per qüestions d’aforament. A banda, l’Ateneu acollirà el 10 de març a les 11 h l’activitat infantil ‘Un viatge al món dels contes’; el taller ‘El meu cos és meu’ el 20 de març a les 18 h, i el 22 de març a les 18 h, un taller de risoteràpia.

A més, es pot visitar l’exposició ‘Energia en moviment’, de Mujeres Creativas del Vallès, a l’Antiga Estació; i també la mostra ‘Lola Anglada: memòries 1892-1984’, a partir del 23 de març a la Biblioteca. També hi haurà una trobada de dones socialistes, el 15 de març a les 18 h a la seu del partit.

D’altra banda, el consistori demana als rubinencs que pengin durant tot el mes a Instagram fotografies amb dones que hagin estat importants a la seva vida amb el hastag #8MRubi.a Instagram fotografies amb dones que hagin estat importants a la seva vida amb el hastag #8MRubi.