Rubí celebrarà l’Any Pàniker en record de l’activista social i feminista

Imagen noticia
El Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí convoca una mobilització el 17 d’octubre en suport a la sanitat pública
30 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Més de 200 persones commemoren el 3r aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre
2 de octubre de 2020

Rubí celebrarà l’Any Pàniker en record de l’activista social i feminista

Imagen noticia

Rubí s’ha adherit a la commemoració de l’Any Pàniker en record del centenari del naixement el 1920 de l’activista social Mercè Pàniker, que va morir el 2012.

L’Ajuntament vol reconèixer així la importància de Pàniker en la defensa dels drets de les dones des de l’àmbit social i econòmic.

En l’àmbit empresarial, Pàniker va promoure la igualtat de drets de les dones i va defensar la seva independència econòmica com a element clau per a la seva autonomia. També va participar en l’organització del Primer Congrés Dona i Economia i va ser cofundadora de FEMVISIO, una entitat dedicada a la promoció de la dona empresària.

En l’àmbit assistencial, el 1998 va crear la Fundació Ramuni Pàniker, dedicada a la promoció de l’alumnat sense recursos econòmics. També va contribuir a la recuperació de la democràcia i va donar suport en la creació i desenvolupament de l’Institut Català de la Dona als anys 80. La seva feina ha estat reconeguda a escala europea pel Lobby Europeu de Dones i per institucions mundials com les Nacions Unides. Mercè Pàniker va ser guardonada amb la Medalla d’Argent a la millor ciutadana europea de la Fondation du Mérite Européen.