Rubí celebrarà les rues de Carnaval i la Crema de la Sardina, però no farà concurs de comparses

El centre d’emergència residencial ubicat a la Zona Nord podria estar a punt a finals d’any
11 de febrero de 2022
El film ‘Las leyes de la frontera’, premi Goya al millor guió adaptat, es projecta a La Sala
14 de febrero de 2022

Rubí celebrarà les rues de Carnaval i la Crema de la Sardina, però no farà concurs de comparses

Rubí podrà tornar a gaudir del Carnaval amb les dues rues de comparses i la majoria d’activitats relacionades amb aquesta festivitat, com la Crema de la Sardina. L’Ajuntament ha presentat aquest matí les activitats relacionades amb la festa de Carnestoltes, destacant que recupera la majoria d’activitats tradicionals: “És una de les festes més participatives, amb més color i més lluïda”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, durant la presentació.

Tot i que es faran la majoria d’actes, algunes de les activitats que es feien durant els darrers anys prepandèmics no es podran realitzar, com és el cas del ball de nit i el concurs de comparses. En aquest darrer cas, principalment perquè les entitats que habitualment configuren les comparses no han tingut temps de preparar-se per culpa de les restriccions de la pandèmia i els casos de covid. “Malgrat això, el programa és complet. El que hem intentat és tenir la possibilitat de tornar a sortir al carrer i que tothom pugui gaudir de la festa”, ha explicat Martínez.

Les primeres activitats relacionades amb el Carnestoltes començaran a partir del 19 de febrer a la Biblioteca amb narracions de contes i altres propostes que serviran per fer ambient de cara a la festa, que s’encetarà el Dijous Gras, el dia 24 de febrer. Aquell dia es farà públic el veredicte del 35è Concurs de màscares d’edRa i s’inaugurarà l’exposició amb totes les obres presentades. 

La propera cita serà el 26 de febrer, Dia de Carnaval, i tindrà com a protagonistes la tradicional rua de comparses des de la plaça del Doctor Pearson, a partir de les 18.30 h, i l’activitat ‘Les comparses a l’olla’, a la plaça Doctor Guardiet, a partir de les 19.30 h. Aquesta darrera activitat serà una divertida guerra de confeti animada amb la música de DJ Enka. Encara que no hi haurà concurs de comparses, sí que podran participar grups disfressats al carrer i que podran desfilar juntament amb companyies artístiques de renom. Per fer-ho, caldrà inscriure’s a través d’un formulari d’inscripció.

L’endemà diumenge 27 de febrer, hi haurà les activitats més familiars, començant per la rua que sortirà a les 11 h de la plaça de Pere Aguilera. A partir de les 11.30 h, a la plaça del Doctor Guardiet tindrà lloc el taller de creació artística ‘Fes la sardina de Carnaval’, i també un fotoreclam, la novetat d’enguany, on s’habilitarà un espai perquè tothom es pugui fer fotos amb la Reina i el Rei Carnestoltes. El colofó de la matinal de Carnaval serà el ball infantil, que consistirà en l’espectacle ‘Disco for xics’ a la rambla del Ferrocarril. En el cas de la rua infantil, les comparses que hi vulguin participar, també s’hauran d’inscriure a través del formulari.

La festa acabarà el Dimecres de Cendra, el 2 de març, amb la tradicional cercavila del Seguici Fúnebre des de la plaça del Doctor Pearson fins a la posterior Crema de la Sardina a l’Escardívol, prevista al voltant de les 19 h.