Rubí commemorarà el Dia de les Persones Refugiades amb un curs i una obra de teatre

ultra clean maraton
L’Ultra Clean Marathon recollirà residus al seu pas per Rubí
31 de mayo de 2021
David Jiménez
David Jiménez suma dues medalles en el 100 i 200 m del Campionat de Catalunya Sub-23
31 de mayo de 2021

Rubí commemorarà el Dia de les Persones Refugiades amb un curs i una obra de teatre

Cartell promocional de l’espectacle ‘Alhayat o la suma dels dies.

Coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora el 20 de juny, l’Ajuntament ha programat un espectacle que es podrà veure a les 18.30 h a La Sala: Alhayat o la suma dels dies. L’obra de teatre, de la Companyia La Viciosa, explica la història d’una voluntària que arriba a un camp de refugiats a Grècia i coneix un refugiat sirià amb qui acaba creant una biblioteca. L’espectacle representa una història real que va passar durant l’estiu del 2016 a Salònica, al camp de Lagadikia.

Després de l’espectacle, hi haurà un col·loqui per reflexionar sobre el missatge que transmet Alhayat o la suma dels dies, que ha estat Premi NovaVeu als Premis de la Crítica d’Arts Escèniques.

D’altra banda, el consistori també ha programat un curs sobre islamofòbia coincidint amb la commemoració d’aquesta jornada. La formació, que porta per títol Islamofòbia a Catalunya. Què en sabem?, es farà els dies 7, 8, 9, 15 i 16 de juny de 16.30 h a 19.30 h a la Biblioteca.

Es tracta de 15 hores de formació presencial a càrrec de l’Associació Stop Als Fenòmens Islamòfobs (SAFI) que pretén ser un espai de trobada, recerca, formació i denúncia sobre els discursos i pràctiques en contra de l’islam. “Trencar estereotips i prejudicis és una eina d’enfortiment social a diferents nivells. Amb aquesta formació, obrim el diàleg i el debat per potenciar dinàmiques interculturals que aproximin les diferents realitats de la nostra ciutat i teixit associatiu”, ha explicat Pau Navarro, regidor de Ciutadania.

Les persones que es vulguin inscriure al curs ho poden fer a través del web www.rubi.cat/ca/temes/acollida-i-nova-ciutadania/inscripcio-previa.