L’Ultra Clean Marathon recollirà residus al seu pas per Rubí

joves verds localpres
Uns 400 joves assisteixen a un espectacle escènic sobre els reptes climàtics
31 de maig de 2021
alhayat
Rubí commemorarà el Dia de les Persones Refugiades amb un curs i una obra de teatre
31 de maig de 2021

L’Ultra Clean Marathon recollirà residus al seu pas per Rubí

Rubí acull part dels dos primers trams de l’Ultra Clean Marathon, un repte esportiu mediambiental que se celebra a Catalunya coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny. Es tracta d’una activitat que pretén fomentar la conscienciació i la mobilització ciutadana en relació a la conservació de la natura i també a la pràctica de l’esport d’una forma sostenible.

La cursa arrencarà a Terrassa i finalitzarà al Moll de Marina de Barcelona, amb un recorregut de 60 km dividits en sis trams i en una única modalitat: córrer recollint residus, també conegut com trail running en format plogging. Els equips, formats per grups de 2 a 12 corredors, poden recórrer junts tot el traçat o bé repartir-se els trams de la cursa, però sempre hi ha d’haver una parella corrent.

La cursa travessa la Serra de Galliners pel Camí dels Monjos fins a Rubí i Sant Cugat, on continuarà pel Parc de Collserola fins al riu Besòs i la seva desembocadura. El temps de pas per Rubí, al Turó de Can Rosell i fins al Parc de la Pollancreda de Sant Cugat, està previst entre les 7.50 h i les 9.30 h. A l’alçada del torrent dels Alous, s’instal·laran contenidors per tal que els corredors puguin llençar les escombraries recollides.

La inscripció a la cursa és gratuïta, però l’equip ha de fer una donació de 600 euros a una de les entitats ambientals proposades per l’organització, formada per l’Agència de Residus de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

Deixa un comentari