Rubí torna a gaudir amb la Festa Major de Sant Roc

atur
Rubí tanca el mes d’agost amb dades positives de l’atur
6 de septiembre de 2021
diversitat funcional
L’Ajuntament vol millorar l’ocupació de les persones amb diversitat funcional a través de les licitacions
7 de septiembre de 2021

Rubí torna a gaudir amb la Festa Major de Sant Roc

La trobada de bèsties del foc va ser al pati de l’escola Maria Montessori. / J.A. Montoya

Després que l’any passat la Festa Major Petita de Rubí quedés reduïda a activitats molt puntuals per culpa de la pandèmia, la ciutat ha pogut tornar a recuperar la festivitat de Sant Roc. Entre divendres i diumenge, s’han pogut celebrar una quinzena d’activitats amb una certa normalitat, tot i les restriccions d’aforament i les mesures anticovid.

El punt central de Sant Roc ha estat el pati de l’Escola Maria Montessori, que ha acollit les trobades de bèsties de foc, de gegants i d’imatgeria popular, les tabalades i els ravals. També ha estat l’espai que ha acollit els clàssics Versots, els concerts de La SòniK i l’actuació musical d’un grup de tribut a Sopa de Cabra. Altres activitats, també molt tradicionals, com per exemple l’audició de sardanes o el concert d’havaneres, s’han celebrat a l’Ateneu. “Ha estat el millor Sant Roc possible en aquest context de dificultat i de prudència”, ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que ha volgut agrària “el paper de les entitats de cultura popular i tradicional, que han fet un gran esforç per tirar endavant la festa”.

Les activitats amb més assistència han estat la cantada d’havaneres, que va omplir l’aforament, i l’audició de sardanes, que va omplir un 70% de l’espai. La trobada de bèsties de foc, la tabalada i el raval infantil van aconseguir un 60% de l’aforament. De cara a l’any vinent, l’Ajuntament espera poder recuperar la plaça Doctor Guardiet com a espai central de la festa i recuperar les activitats que enguany no s’han pogut fer, com els castells, els tocs de festa o l’espectacle Bruixes d’Arrel.