L’Ajuntament vol millorar l’ocupació de les persones amb diversitat funcional a través de les licitacions

Rubí torna a gaudir amb la Festa Major de Sant Roc
6 de septiembre de 2021
extractiva la nueve
L’Ajuntament decreta el tancament de l’extractiva La Nueve per abocaments il·legals
7 de septiembre de 2021

L’Ajuntament vol millorar l’ocupació de les persones amb diversitat funcional a través de les licitacions

La llei preveu la inclusió de clàusules socials a les licitacions. / Cedida

L’Ajuntament de Rubí ha començat a aplicar com a condició especial d’execució als procediments de licitació de serveis públics la contractació de persones amb diversitat funcional.

Segons explica l’Ajuntament, la llei permet introduir una condició especial d’execució de tipus social, mediambiental o relacionada amb la innovació i el consistori està introduint en tots els seus contractes alguns d’aquests criteris, majoritàriament de caràcter social.

El primer expedient a recollir aquesta clàusula ha estat el contracte del servei de gestió educativa i funcionament de les escoles bressol municipals Lluna i Sol, Solet.

El procediment per adjudicar el servei de gestió educativa i funcionament de les escoles bressol va determinar la contractació, com a mínim, d’un treballador amb diversitat funcional. Una mesura que, a banda de facilitar la inclusió d’un col·lectiu especialment vulnerable, pot comportar beneficis econòmics per a l’empresa, ja que existeixen bonificacions. “És una de les moltes mesures que hem d’anar aplicant de mica en mica per incidir, des de l’administració, en una ciutat més inclusiva. Només treballant des de tots els àmbits possibles podrem assolir aquest objectiu”, ha explicat la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer.

L’Ajuntament pretén seguir introduint aquest element en les licitacions per tal d’afavorir la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional.