Rubí torna a ser la ciutat catalana que més gasta per habitant en llums de Nadal

L’execució del Pla de verd urbà comença millorant el parc de Ca n’Oriol
22 de noviembre de 2021
refira't
La Refira’t permet donar una nova vida a més de 220 kg d’objectes
22 de noviembre de 2021

Rubí torna a ser la ciutat catalana que més gasta per habitant en llums de Nadal

El túnel de llum ha tornat al centre de la ciutat, després que l’any passat no s’instal·les per la situació econòmica. / Arxiu

El 26 de novembre Rubí farà l’encesa dels llums de Nadal, que enguany inclouen de nou el túnel de llum ubicat al carrer Maximí Fornés, a més d’altres elements lumínics. Concretament, hi haurà una gran caixa de Nadal a la plaça de la Nova Estació, un arbre cònic davant de l’Ajuntament i diversos hexàgons i estels repartits pels barris. A tot això, cal sumar els habituals elements nadalencs que hi ha als carrers i a les entrades i sortides d’alguns barris i urbanitzacions.

L’encesa de les llums a la ciutat arriba novament envoltada de certa polèmica, ja que s’ha sabut que Rubí torna a ser la ciutat catalana que més gasta en il·luminació nadalenca, per sobre de ciutats com Barcelona i Girona. El programa de TV3 Planta Baixa ha fet un estudi comparatiu entre la despesa de llums de Nadal per habitants i Rubí, amb 3,66 euros per ciutadà, té un import fins i tot més elevat que Vigo, que en gasta 3,16 euros, i que s’ha convertit en una referència en potència lumínica durant les festes.

A Girona, la inversió és de 2,66 euros, a Barcelona, d’1,34, a Madrid, 1,34 i a Sabadell, de 0,36. Pel que fa als nombres absoluts, Madrid és la que més gasta (3,6 M), seguida de Barcelona (2,15 M), Vigo (0,92 M) i Rubí (0,28 M). L’import, com a mínim en el cas de Rubí, és sense IVA.

El carrer Maximí Fornés torna a acollir aquesta instal·lació lumínica. / C.B.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *