La Refira’t permet donar una nova vida a més de 220 kg d’objectes

Rubí torna a ser la ciutat catalana que més gasta per habitant en llums de Nadal
22 de noviembre de 2021
pah
La PAH ocupa l’antiga seu de la Unión Extremenya per fer habitatge social
23 de noviembre de 2021

La Refira’t permet donar una nova vida a més de 220 kg d’objectes

Les paradetes s’han ubicat a l’av. Barcelona i al pg. Francesc Macià. / J. A. Montoya

Aquest dissabte s’ha celebrat una nova edició del Refira’t, la fira d’objectes de segona mà que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats i ciutadania. Un total de 7 parades han omplert l’avinguda Barcelona i el passeig Franscesc Macià gràcies a la participació de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de les escoles 25 de Setembre, Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Schola, de la Colla de Geganters de Rubí i de l’artista local Pep Borràs.

Les AFA d’aquestes escoles s’han organitzant per recollir objectes en bon estat que l’alumnat i les seves famílies ja no utilitzen per vendre’ls i allargar-ne la seva vida útil.

Sota aquesta filosofia, els infants han venut centenars d’objectes de segona mà, com ara roba, accessoris, llibres i música en bon estat a preus raonables. Amb la seva participació al Refira’t, els i les joves no només han reduït residus, sinó que han tingut l’oportunitat de conèixer una forma de consum més sostenible a través de la participació ciutadana. Amb els diners obtinguts, les AFA podran desenvolupar els seus projectes als centres educatius.

La fira també ha comptat amb La Trocalleria, el servei municipal que promou l’intercanvi d’objectes de segona mà, que ha realitzat 32 intercanvis, a través dels quals s’han previngut 9,6 kg de residus que, sumats als 216,1 kg fruit de les vendes a les paradetes, han evitat la generació d’un total de 225,7 kg residus.

Algunes parades han cedit el material sobrant que no han venut durant al Refira’t ─uns 230 kg aproximadament─, que serà derivat a La Trocalleria per a la seva reutilització o bé a la campanya de recollida de joguines Encara poden donar molt de joc!. En aquest segon cas, l’entitat local ASAV gestionarà aquest material i, aquest Nadal, el repartirà a aquelles famílies de la ciutat que ho necessiten.