Rubí viu una de les revetlles més participatives dels últims anys

Imagen noticia
Una vintena de concerts pel festival musical RRandom
22 de junio de 2018
Imagen noticia
Èxit de la primera edició de Vespres a l’era de Can Xercavins
26 de junio de 2018

Rubí viu una de les revetlles més participatives dels últims anys

Imagen noticia

Rubí va viure una de les nits de revetlla més participatives dels últims anys. La Colla de Diables de Rubí, ?’mnium i l\’Ajuntament van organitzar novament la revetlla, que va coincidir amb l\’inici del festival musical RRandom.

Abans de la mitjanit, les autoritats van rebre la flama del Canigó a les portes de l\’Ajuntament, on es va llegir el manifest reivindicatiu sobre la llengua catalana. El foc es va traslladar fins a l\’Escardívol per iniciar l\’Escardilarre, amb un raval de foc i la tradicional encesa de la foguera.

A partir de la mitjanit, en el mateix Escardívol, va arrencar la primera actuació del RRandom: el concert del grup valencià La Raíz. Van ser gairebé dues hores de música ska, reggae, rap i fusió davant d\’un públic totalment entregat. Milers de persones de totes les edats, que van omplir pràcticament la meitat de l\’Escardívol, van corejar algunes de les cançons més populars de la banda.

En alguns dels temes més reivindicatius de La Raíz, com \’Rueda la corona\’i \’Solo quiero de ti\’, persones del públic van cremar fotografies del rei Felip VI i van llançar una bandera republicana a l\’escenari, que Pablo Sánchez, el cantant del grup, va onejar. El concert també va deixar moments per l\’emotivitat amb les cançons \’A la sombra de la sierra\’ i \’La hoguera de los continentes\’ i alguns temes van estar acompanyats per elements pirotècnics entre el públic. \’Nos volveremos a ver\’ va ser la cançó de comiat de La Raíz, que ha anunciat una retirada temporal.

El grup valencià va donar pas a Bliblibribri, un grup de tribut d\’Extremoduro, que per tancar la nit va interpretar temes com \’La vereda de la puerta de atrás\’, \’So payaso\’ o \’Si te vas\’.

Incidències
Durant la nit de dissabte, la Policia Local va registrar una vintena de requeriments vinculats a la revetlla, principalment com a conseqüència de petits focs en contenidors o matolls, llançament de petards a zones properes a masses forestals i molèsties diverses a la via pública. Les incidències més remarcables van ser l\’incendi d\’un arbre al carrer Topazi i dos focs molt visibles que es van generar en balcons de pisos elevats: una 8a planta de la plaça de la Constitució i una 14a planta de l\’avinguda de Catalunya. Aquests darrers incidents, relacionats amb la presència d\’elements combustibles i/o inflamables a balcons i terrasses, no van causar danys importants perquè no es van propagar cap a l\’interior dels habitatges.
La revetlla es va tancar amb 21 assistències amb ambulància a l\’Escardívol, la majoria per ferides i contusions, i 9 al servei d\’urgències del CAP Mútua, principalment per cremades.