Segueixen augmentant a Rubí els robatoris en domicilis i comerços i els furts

Es reprèn el servei de Renfe entre Rubí i Castellbisbal a partir de dissabte
18 de agosto de 2022
accident bici ccma
Dos ciclistes rubinencs moren atropellats a Castellbisbal per un conductor que ha fugit
21 de agosto de 2022

Segueixen augmentant a Rubí els robatoris en domicilis i comerços i els furts

Redacció

El Ministeri de l’Interior ha publicat les dades sobre els delictes comesos durant el segon trimestre del 2022 i aquestes indiquen que a Rubí s’ha produït un augment en el robatori a domicilis i comerços i en els furts, una tendència que ja es recollia durant el primer trimestre de l’any.

Si s’agafen les dades acumulades del gener fins al juny d’aquest any i es comparen amb les del mateix període de l’any passat, s’ha registrat un fort augment en els robatoris amb força en domicilis, comerços i altres instal·lacions, que suposa una pujada del 37%. També augmenta, un 29%, el robatori amb força únicament a domicilis, i un 27% els furts. Cal tenir en compte que durant la primera meitat del 2021 encara hi havia algunes mesures de confinament per culpa de la pandèmia, un fet que va provocar un descens general del nombre de delictes comesos.

Pel que fa a altres tipus d’accions, cal destacar que s’ha reduït un 40% el tràfic de drogues i un 28% la sostracció de vehicles. També hi ha hagut un 21% menys de delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i un 35% menys d’altres delictes també relacionats amb la llibertat sexual, però s’han multiplicat per dos el nombre de violacions. A més, els delictes de lesions han augmentat un 17%. En el que portem del 2022 no s’ha produït cap homicidi ni assassinat, però hi ha hagut dos intents.

Pel que fa a les dades absolutes, en global l’increment dels delictes a Rubí ha estat del 8% amb un total de 1.933 fets delinqüencials registrats.


ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES