Torna La Nocturna amb un nou recorregut per explorar la zona sud

L’exposició ‘De Corones & Virus’ de Miquel Mas inaugura l’Espai Cultural Francesc Alujas
15 de septiembre de 2021
gent
El risc de rebrot de covid baixa a moderat per primer cop en tres mesos a Rubí
16 de septiembre de 2021

Torna La Nocturna amb un nou recorregut per explorar la zona sud

Els organitzadors han explicat que hi ha un centenar de voluntaris que col·laboren per poder celebrar l’activitat el 2 d’octubre. / M.C.

Després que l’any passat finalment no es pogués fer la Caminada Nocturna, Rubí d’Arrel i el Centre Excursionista de Rubí tornen a impulsar enguany aquesta activitat, que ja és un clàssic de la tardor rubinenca.

El dissabte 2 d’octubre entre les 19.30 h i les 20.30 h es donarà la sortida a La Nocturna des de les pistes de petanca de Cova Solera. Per aquesta edició, s’han previst dos itineraris, un de 8 km i un segon de 12 km. El més llarg passa pels Avets, el torrent de Tallafigueres i baixa en direcció cal al polígon Rubí Sud, creua el bosc de Can Calopa, passa pel costat de la masia i després la tornada es fa en direcció a Can Balasc, pel torrent Fondo, el bosc i l’ermita de Can Serrafossà fins a la zona de Can Balasc. “És una zona de Rubí força desconeguda i té aspectes interessants de patrimoni i de geologia. És difícil veure gent caminant per allà, perquè queda desconnectat pels polígons i les extractives, però és Rubí i ho volem donar a conèixer”, ha explicat un dels organitzadors, Jordi Muntan.

Per motius obvis, enguany no hi haurà punts d’interès, tot i que l’organització habilitarà panells amb informació durant el recorregut. La pandèmia també ha obligat a reduir el nombre d’inscripcions per evitar aglomeracions i hi haurà lloc per 500 participants, molt per sota del que era habitual. Les inscripcions s’obriran el 18 de setembre a través del web del Centre Excursionista de Rubí i fins que s’esgotin. El preu d’inscripció és de 5 euros i de 3 euros per als infants. Enguany, els organitzadors han decidit guardar l’euro solidari i acumular-lo de cara a l’any vinent per destinar-lo a un projecte social.