L’exposició ‘De Corones & Virus’ de Miquel Mas inaugura l’Espai Cultural Francesc Alujas

jv foix
El JV Foix participa en un projecte per millorar els espais de l’institut
15 de septiembre de 2021
l nocturna
Torna La Nocturna amb un nou recorregut per explorar la zona sud
15 de septiembre de 2021

L’exposició ‘De Corones & Virus’ de Miquel Mas inaugura l’Espai Cultural Francesc Alujas

L’artista Miquel Mas, a la dreta, amb l’exconseller Joan Manuel Tresserras i el diputat al Parlament Juli Fernández, durant la inauguració de la mostra. / J.A. Montoya

Una setantena de rubinencs i rubinenques van assistir dimarts a la tarda a la inauguració de la nova exposició de l’artista rubinenc Miquel Mas titulada ‘De corones & virus’ que es podrà visitar a l’Espai Cultural Francesc Alujas fins al 15 d’octubre. Representants del teixit associatiu cultural de Rubí, així com ciutadans particulars i familiars i amics van voler acompanyar l’artista local en aquesta estrena. Els quadres, basats en la monarquia, van acompanyats dels textos de l’exconseller de cultura, el rubinenc Joan Manuel Tresserras.

Segons l’exconseller, sobre la monarquia “pots fer teoria o pots expressar el cop a l’estómac que et produeix tot just esmentar-la. Jo crec que aquests quadres són un cop de puny a l’estómac”. Per Tresserras, “cada quadre, en una primera mirada, et crida l’atenció perquè es veu un nas, es veu un pit, es veu una colla de culs al darrere d’una figura reial i hi ha un element que t’arrossega la mirada cap allà i, per tant, et fa una proposta de lectura diferent en cada quadre”.

Una de les obres de l’exposició ‘De corones & virus’ que es podrà visitar fins al 15 d’octubre. / J.A. Montoya

Espai Cultural Francesc Alujas

La inauguració de la mostra de Mas també ha servit per donar el tret de sortida oficial a l’Espai Cultural Francesc Alujas, ubicat al carrer Justícia, 6. Segons va explicar el president de la secció local d’Esquerra Republicana (ERC), Joan Puntí, “es tracta d’un espai obert a la ciutadania, a les entitats, i dedicat a la cultura. Pretén ser l’esperit d’allò que encarnava el Centre Democràtic Republicà a finals del segle XIX”. L’espai compta amb tres sales de diferents mides amb tres noms representatius: Muriel Casals, Pere Aguilera i la que dona nom a l’espai, Francesc Alujas.

Durant l’acte d’inauguració, la secretaria d’organització del Jovent Republicà de Rubí, Vinyet Martín, va fer un reclam per “aconseguir que aquest espai arribi a tota la població de Rubí, perquè es necessiten espais de creació i d’aprenentatge a la nostra ciutat”.

Durant els parlaments, Joan Manuel Tresserras, que va ser alumne de Francesc Alujas, va explicar que “estaria al·lucinat i molt content que la ciutat disposés d’un espai com aquest amb el seu nom”. Com a cloenda dels parlaments inaugurals, el diputat del Parlament, Juli Fernàndez, va lloar el projecte perquè “és un espai que va més enllà de Rubí i pretén construir comunitat, construir aquests valors republicans, espais per compartir i millorar la vida de la nostra gent”.

L’acte va servir també per fer entrega a Tresserras d’una edició fotogràfica de la Fundació Marroyo de l’any 1977, on es veu Pere Aguilera mentre canviaven les plaques de places i carrers de Rubí per eliminar el rastre del feixisme parlant amb ciutadans. Aquesta mateixa imatge presidirà l’entrada de l’Espai Cultural Francesc Alujas.

L’exposició de Miquel Mas es podrà visitar fins al 15 d’octubre els dilluns i dijous de 17 h a 20 h; els dimarts i dimecres de 10 h a 13 h; i els divendres, de 10 h a 13 h i de 19 h a 20.30 h.