Tornen les fotografies gegants a l’aire lliure amb el festival La Nuu

rotllana aplec rubi
Més de 200 persones gaudeixen de l’Aplec Sardanista de Rubí fins que la pluja va obligar a suspendre’l
27 de septiembre de 2021
Documental a l’Ateneu sobre el moviment feminista a Egipte
28 de septiembre de 2021

Tornen les fotografies gegants a l’aire lliure amb el festival La Nuu

Diversos edificis tornaran a lluir fotografies de grans dmiensions. / Arxiu

Rubí tornarà a vestir-se amb imatges de grans dimensions a l’aire lliure per celebrar la setena edició de La Nuu, un festival de fotografia que Rubí organitza cada any a l’octubre. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf rubinenc Carles Mercader.

En aquesta ocasió, La Nuu proposa el lema ‘La llum de les paraules’ i permetrà visualitzar les obres d’una dotzena d’artistes nacionals i internacionals que es podran veure exposades a diverses façanes i espais públics de la ciutat. L’exposició es complementarà amb diverses activitats que començaran aquest cap de setmana.

Els autors convidats a La Nuu són Trine Sondergaard, Enric Montes, Dimitra Dede, Rosa María Florensa, António Júlio, Salvi Danés, Massimiliano Tommaso Rezza, Arja Hyytiainen, José Ramón Bas, Yasmina Benabderrahmane, Gael Bonnefon i Neus Solà. Des dels seus diferents estils, les obres plantegen una reflexió al voltant de la relació entre la paraula i la imatge.

El director del festival, l’alcaldessa i el regidor de Cultura, durant la presentació de la nova edició de La Nuu. / Ajuntament-Localpres

El director del festival ha explicat que es tracta d’una proposta “especialment estimada en cercles fotogràfics per la valentia d’exposar el què s’està fent actualment i pel fet que combina una voluntat de ser popular, accessible, gens elitista… amb una exigència estètica”. Per l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, es tracta “d’un festival molt important per a Rubí, amb un caràcter internacional i que té lloc en el món de la fotografia, l’art i la cultura”.

Activitats paral·leles

L’any passat La Nuu es va celebrar amb l’exposició a l’aire lliure, però moltes de les activitats paral·leles no es van poder organitzar, un fet que enguany s’ha pogut recuperar. La primera activitat serà el 2 d’octubre amb la primera de les visites guiades de l’exposició a càrrec de Carles Mercader i del director artístic del festival, David Molina. La proposta es repetirà tots els dissabtes al matí mentre duri el festival. El mateix dia a la tarda, es farà l’obertura oficial del festival al Celler, amb un recital poètic a càrrec de Maria Sevilla, acompanyada de Joan Martínez i Txema Rico.

Es podran recuperar les activitats paral·leles que l’any passat es van deixar de fer. / Ajuntament

El 13 d’octubre, Alberto Prieto oferirà la conferència ‘Són oposats l’aigua i el foc?’, sobre la conjunció de fotografia i text i el 15 d’octubre, l’Escola d’Art i Disseny de Rubí acollirà la presentació del llibre ‘Ícaro’, de la fotògrafa Irene Zóttola. El 16 i 17 d’octubre, la plaça del Celler serà l’epicentre de la programació del festival amb la instal·lació de l’exposició ‘Ínsula nómada’, de Juanan Requena i de dues activitats més: una xerrada entre Requena i Zóttola i un concert de la violoncel·lista Núria Puigbó.

Torna el Premi Screen

La Nuu es tancarà el 30 d’octubre amb la Nit Screen, en què es proclamarà el guanyador del Premi Screen, dedicat a la fotografia audiovisual. El certamen es recupera després del parèntesi de l’any passat amb una dotació econòmica de 1.000 euros per al guanyador. El jurat estarà format per la curadora Natasha Christia, la fotògrafa i editora Emilie Hallard i la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza. La data límit per presentar els treballs és el 18 d’octubre i les obres es projectaran durant la Nit Screen. La vetllada acabarà amb un concert de Los tres chamacos.

Deja una respuesta