Més de 200 persones gaudeixen de l’Aplec Sardanista de Rubí fins que la pluja va obligar a suspendre’l

camp de golf generalitat
La Generalitat anuncia que l’antic camp de golf de Can Sant Joan es convertirà en un parc
27 de septiembre de 2021
Tornen les fotografies gegants a l’aire lliure amb el festival La Nuu
28 de septiembre de 2021

Més de 200 persones gaudeixen de l’Aplec Sardanista de Rubí fins que la pluja va obligar a suspendre’l

rotllana aplec rubi

Per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, s’ha pogut tornar a ballar. / J. A. Montoya

Més de 200 aficionats o amants de la sardana van assistir dissabte passat a la tarda al 23è Aplec Sardanista de Rubí, organitzat per l’entitat Aplec de Rubí amb el suport de l’Ajuntament. Arribats des de diferents punts de la província, com ara Terrassa, Sabadell, Manresa o Sant Andreu de la Barca, els participants van poder, per primer cop des de l’inici de la pandèmia, tornar a formar rotllanes i dansar al so de les cobles, això sí, en grups bombolla.

L’Aplec va arrencar a les 1.30 h al pati de l’escola Pau Casals, ja que per les restriccions d’aforament s’ha hagut de fer en un espai tancat. Aquest fet va provocar que l’assistència no fos tan nombrosa com quan es feia a la plaça Catalunya i d’accés lliure, però els assistents tenien moltes ganes de gaudir de la gran cita sardanista de la ciutat.

La cobla Jovenívola de Sabadell va arrencar l’Aplec, qui va interpretar set temes. Entre ells, ‘Fausta’ de Manel Saderra, ‘Jardins de l’Ateneu’ de Jordi León o ‘L’Enric i la Montserrat’ de Ramon Vilà. Conjuntament amb la cobla Ciutat de Girona, van interpretar dues sardanes dedicades a Rubí: ‘L’encís de Rubí’ de Sigfrid Galbany i ‘L’Aplec de Rubí’ de Miquel Tudela.

La cobla Ciutat de Girona estava tocant quan va aparéixer la pluja. / J. A. Montoya

Quan pràcticament arrencava l’audició en solitari de la cobla Ciutat de Girona, la pluja va fer acte de presència. L’Aplec es va aturar deu minuts i va tornar a engegar quan semblava que havia estat un xàfec puntual, però la pluja va tornar a caure i l’organització va decidir suspendre’l.

Segons explica Josep Puigventós, president del Foment de la Sardana, entitat que conjuntament amb l’Escola de Sardanes Flor de Neu conformen L’Aplec de Rubí, l’audició de la cobla La Principal del Llobregat prevista per al final de la cita es traslladarà al 8 de desembre.

Cal destacar la presència de dos compositors a l’Aplec, el barceloní Jordi León i el terrassenc Heribert Segalà, que no van voler perdre’s la trobada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *