Treballs per fer una franja de protecció contra incendis forestals a Sant Muç

Imagen noticia
Detingut un home per dos robatoris a Sant Cugat del Vallès i Rubí
25 de junio de 2018
Imagen noticia
L’Esbart Dansaire prepara un espectacle ple d’homenatges per Sant Pere
27 de junio de 2018

Treballs per fer una franja de protecció contra incendis forestals a Sant Muç

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Medi Ambient, ha planificat la creació d’una franja perimetral privada a la urbanització de Sant Muç. La Llei d’incendis forestals obliga a disposar de franges perimetrals netes de vegetació al voltant dels nuclis de població situats a prop del bosc. Les franges són una de les mesures que estableix la normativa per a les urbanitzacions que, com és el cas de Sant Muç, estan aïllades del nucli urbà i estan situades a menys de 500 metres de terrenys forestals. En aquests casos, la franja de seguretat ha de ser de 25 metres d’amplada a comptar des del perímetre exterior.

Així es recull també al Pla de Protecció (PPU) de Sant Muç, un document elaborat per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona que detalla la necessitat de crear la franja com a mesura d’autoprotecció. A més, a la urbanització de Sant Muç hi ha un conjunt de parcel·les privades que presenten també risc de caiguda dels arbres en situar-se la zona forestal a menys de 25 metres dels habitatges més propers.

Les finques on és necessari accedir per fer la neteja són terrenys boscosos sense cap aprofitament aparent, la gran majoria no disposen de tanca de limitació i on no hi ha habitatges. La formació de la franja de seguretat, de superfície total d’unes 10,14 ha, amb una amplada de 25 metres des del límit fixat pel planejament urbanístic, consisteix en la tala d’arbres per assolir la densitat de 150 peus/ha, la poda inferior dels arbres fins a 2,20 metres d’alçada i la trituració de resta de poda i estassada.

La Diputació subvenciona l’actuació amb 23.704,11 euros que correspon al cost total de les obres. L’ajut econòmic arriba a través del Pla Xarxa de Governs Locals 2017-2018 de la Diputació de Barcelona. Els treballs van començar la setmana passada a càrrec de l’empresa Ilex, SL i s’estima que estaran enllestits en dos mesos.