Tres entitats impulsen un voluntariat ambiental per recuperar l’entorn natural

Xavier Suárez i Mila Molist guanyen el concurs de màscares de Carnaval
15 de febrero de 2021
club natació rubí
Doble victòria pels equips masculins del Club Natació Rubí
16 de febrero de 2021

Tres entitats impulsen un voluntariat ambiental per recuperar l’entorn natural

Font de Sant Muç.

L’entitat ecologista Rubí d’Arrel, el Centre Excursionista de Rubí (CER) i el CRAC han posat en marxa un voluntariat ambiental obert a tota la ciutadania amb l’objectiu de mantenir en bon estat el patrimoni natural i rural del municipi. La idea no és nova, perquè Rubí d’Arrel ja fa temps que organitza jornades ciutadanes de neteja i condicionament d’espais, amb les quals ha aconseguit dignificar la font de Sant Muç: “Li volíem donar continuïtat a la feina que fem des de Rubí d’Arrel per recuperar l’entorn i que la gent se’l faci seu. Consolidar les activitats i associar-ho a un voluntariat ambiental per fer-ho cada any”, ha explicat Mireia Gascón, de Rubí d’Arrel.

Durant aquest 2021, les tres entitats han organitzat les activitats del voluntariat centrades en dos indrets: la font de Sant Muç i el torrent del Mut. En el primer cas, es faran accions el 21 i 28 de febrer i el 7, 14 i 21 de març, on hi participaran grups d’una quinzena de persones. L’objectiu és “desbrossar la zona i donar més espai a la plantació d’arbres que es farà al final perquè donin ombra a la zona i permetin recuperar l’espai”, explica Gascón. A més, a la zona de la font de Sant Muç hi ha molta vegetació no autòctona, com iuca, bambú o gramínies, que es retirarà. D’aquesta forma, es podrà recuperar la vista de l’ermita de Sant Muç des de la font, tal com es veia fa anys.

En el cas del torrent del Mut, la voluntat és que hi participin una seixantena de persones dividides en quatre grups, el 7 i el 21 de novembre . En aquesta zona, està previst retirar la brutícia i algunes edificacions que fa anys que hi són, a més de treure tot allò que s’ha acumulat durant les darreres borrasques. D’altra banda, Gascón ha explicat que l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Rubí van fer unes “neteges excessives a la zona i ara hi ha massa poca vegetació que retingui el sòl, el que suposa un risc de més esllavissades i d’incrementar l’amplada del torrent”.

Al torrent del Mut es retiraran diverses edificacions.

Continuïtat en el futur

Si el voluntariat ambiental té bona resposta ciutadana, es donarà continuïtat a aquesta activitat amb la restauració paisatgística d’altres indrets, com pot ser la font del Felip o l’entorn del pont de Can Claverí.

Per participar en el voluntariat es requereix fer una inscripció prèvia a través de www.crac.cat i només hi poden participar majors de 14 anys, a excepció del 21 de març, quan es plantaran els arbres al voltant de la font de Sant Muç i hi podran participar infants. Les activitats es faran al matí i es demana als participants que portin les eines que tinguin a casa, com ara desbrossadores, pales, pics, aixades, etc., a més de guants de treball.  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *