Un sindicat convoca una vaga de Ferrocarrils des d’avui fins al 4 de març

torre salduba
L’Ajuntament vol convertir la Torre Salduba en un centre formatiu de transició energètica
22 de febrero de 2022
La Federació Espanyola de Natació reconeix el CN Rubí pel seu 50è aniversari
22 de febrero de 2022

Un sindicat convoca una vaga de Ferrocarrils des d’avui fins al 4 de març

Redacció

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF) ha convocat una vaga a Ferrocarrils de la Generalitat per a les jornades del 22, 23, 24, 25 i 28 de febrer i els dies 1, 2, 3 i 4 de març. Segons ha explicat FGC, es tracta d’un sindicat minoritari dins dels treballadors de l’empresa, que ha establert serveis mínims. 

Així, fins al 25 de febrer a les franges horàries de 5 h a 10 h i de 15 h a 20 h, haurà d’haver-hi un 66% del servei i a la resta de franges, un 33%. D’altra banda, entre el 28 de febrer i el 4 de març, quan se celebra el Mobile World Congress a Barcelona, a les franges horàries de 5 h a 10 h i de 15 h a 20 h el servei haurà de ser del 85% i a la resta de franges, del 50%. 

La convocatòria de vaga del SEMAF s’ha fet per demanar la readmissió d’un treballador acomiadat i per millorar la seguretat davant d’actes de vandalisme, agressions i amenaces per part d’usuaris. Segons FGC, “les vagues de solidaritat són il·legals” i es reserva les accions legals oportunes. En relació a la segona demanda, Ferrocarrils ha explicat que s’ha signat un acord amb tots els representants sindicals, a excepció de SEMAF, fet que consideren que demostre que “l’únic motiu de la vaga és el punt primer”. 

D’altra banda, FGC informa que en els propers dies es reactivarà la convocatòria de la negociació del nou conveni col·lectiu de Línies Metropolitanes, una negociació que s’ha intensificat durant els darrers mesos. Es tracta de l’instrument bàsic que regula les relacions laborals i que ha de donar estabilitat a l’empresa i als treballadors. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES