La presidenta de FGC descarta construir la segona estació a Rubí en els propers 5 anys

fancy candy girls
La SoniK recupera el festival Kastanyasso, que es trasllada al Castell
26 de octubre de 2021
Visita a Hermanos Roche en una nova trobada amb empresaris locals
26 de octubre de 2021

La presidenta de FGC descarta construir la segona estació a Rubí en els propers 5 anys

La presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Marta Subirà, ha descartat que la Generalitat construeixi la segona estació a Rubí en els propers 5 anys, en unes declaracions realitzades al portal digital Cugat.cat.

D’aquesta forma, Subirà tanca la porta a una de les reivindicacions principals de Rubí en matèria d’infraestructures, un projecte que porta més d’una dècada de retard. L’única estació de Ferrocarrils que hi ha a Rubí, ubicada al barri de Les Torres, està molt congestionada i presenta fins i tot problemes de seguretat en els accessos, perquè té una única escala mecànica que és molt estreta.

La presidenta de FGC ha fet aquestes declaracions al portal Cugat.cat.

La segona estació de Rubí, que està projectada a La Llana, ja estava inclosa al Pla Director d’Infraestructures 2011-2020, però el govern de la Generalitat sempre va dir públicament que no era prioritària. A principis del 2020, la proposta es va incloure en el Pla de Mobilitat del Vallès, que teòricament s’ha de desenvolupar fins al 2026.

En els darrers anys, FGC ha fet una aposta per augmentar el nombre d’estacions a la comarca, especialment a Sant Cugat, Terrassa i Sabadell, però el projecte de Rubí sempre ha continuat al calaix.  

ferrocarril
La segona estació de Rubí és un projecte que acumula més d’una dècada de retard. / Arxiu

Al juny hi haurà trens cada 5 minuts

En aquesta entrevista, Marta Subirà ha explicat que està previst que els 15 trens nous de les línies del Vallès s’incorporin a la flota el juny del 2022 per augmentar la freqüència de pas. La circulació d’un comboi cada 5 minuts per l’estació de Rubí ha de servir  per descongestionar la línia i millorar la mobilitat. El projecte dels nous trens del Vallès havia d’estar en marxa el 2019, però s’ha retardat més de tres anys.

j