Un treball sobre semàfors intel·ligents guanya el Premi Miquel Segura de recerca

Ofrena floral per recordar les víctimes de la rierada del 25 de setembre
27 de septiembre de 2021
porc senglars
El consistori demana la ciutadania no alimentar els senglars per evitar la seva proliferació
27 de septiembre de 2021

Un treball sobre semàfors intel·ligents guanya el Premi Miquel Segura de recerca

Fotografia amb els guanyadors i finalistes del Premi Miquel Segura. / Localpres- Ajuntament

Els alumnes Roger Feliu i Adrià Carballo, de l’Estatut, han guanyat la 21a edició del Premi Miquel Segura de recerca amb el treball ‘Regular el trànsit: missió impossible’. Es tracta d’un projecte que planteja la incorporació de semàfors intel·ligents a la cruïlla dels carrers Magallanes i Magí Raméntol per tal de reduir els embussos. El jurat n’ha valorat el rigor, la coherència i la profunditat.

Els tres treballs finalistes han estat ‘El rol femení a la literatura i el cinema’, de Yasmina Asselmane Touinou i Xènia Bonifació, de l’Estatut; ‘El cinema: investigació cronològica sobre la seva funcionalitat’, de Sílvia Barcia, del Col·legi Maristes; i ‘Com afecten diferents tòxics a la regeneració de les plenàries’, d’Iker Álvarez, del Col·legi Maristes. La present edició del premi ha registrat una participació de 16 treballs.

L’encarregat de lliurar els premis ha estat el fill de Miquel Segura, Jaume Segura, que ha rebut de mans de l’alcaldessa una placa commemorativa en agraïment al suport econòmic que la família presta cada any per tal que es pugui fer aquest premi. Miquel Segura va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Rubí abans de la Guerra Civil i va impulsar diversos projectes relacionats amb la cultura i l’educació.

Les millors notes de la Selectivitat

D’altra banda, el lliurament dels premis, que va tenir lloc el dimecres passat, també va servir per fer un reconeixement als estudiants que han obtingut les millors notes a la Selectivitat. Han estat premiats els tres millors alumnes de cada centre: La Serreta (Jasmine Hearn, Arés Girós i Marc Pedra), Col·legi Maristes (Arnau Sánchez, Silvia Barcia i Carla Trullàs), L’Estatut (Xènia Bonifacio, Roger Feliu i Neera Martín), Duc de Montblanc (Hugo Soto, Andrea Trasierra i Lidia Varea), Torrent dels Alous (Víctor Patilla, Sergio Melero i Jordi Guerrero) i JV Foix (Lucía Moya, Lucía Sánchez i Sonia Franco).

És la primera vegada que l’acte de reconeixement de les millors notes de la Selectivitat coincideix amb els Premis Miquel Segura. Durant l’acte, va tenir lloc la xerrada ‘Buscant respostes a fenòmens socials: quan la recerca no es fa en un laboratori’, a càrrec de la doctora Sheila González.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *