Ofrena floral per recordar les víctimes de la rierada del 25 de setembre

Les Torres plaça Constitució
Aposta per fomentar la inclusió social a Les Torres a través de l’esport i la formació
24 de septiembre de 2021
premi miquel segura
Un treball sobre semàfors intel·ligents guanya el Premi Miquel Segura de recerca
27 de septiembre de 2021

Ofrena floral per recordar les víctimes de la rierada del 25 de setembre

Familiars de les víctimes van participar en l’homenatge. / J.A. Montoya

L’Ajuntament de Rubí, partits polítics i diverses entitats han participat aquest dissabte en l’ofrena floral per commemorar el 59è aniversari de la rierada del 1962. Durant la tràgica nit del 25 de setembre d’aquell any, centenars de persones van perdre la vida quan la riera es va desbordar i va arrasar amb els habitatges més propers a la llera. Moltes de les persones que van poder sobreviure van ser reallotjades a un nou barri, el 25 de setembre.

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, va recordar que els fets tràgics de la rierada formen part de la història de Rubí i la seva identitat col·lectiva: “La rierada també ens va deixar l’herència d’una ciutat solidària, forta, unida, entregada, sàvia i resistent. Aquests són els valors intrínsecs a Rubí i la seva gent. Valors que encarneu una generació de rubinencs i rubinenques, fills i filles, nets i netes de la rierada del 62”. La màxima responsable municipal va recordar que “el barri del 2 de setembre s’ha erigit a partir de la tragèdia, creixent a l’ombra de la catàstrofe i que avui és un exemple per a tothom”.

L’acte va tenir lloc a la plaça del 25 de setembre. / J.A. Montoya

L’acte, que va començar amb la interpretació del Cant dels Ocells, a càrrec de Joaquim Alabau, professor de l’Escola de Música Pere Burés, va continuar amb l’ofrena floral a càrrec dels partits i les entitats, però també d’ofrenes a nivell individual. Durant aquests emotius moments, també va seguir sonant música en directe per acompanyar l’homenatge. L’ofrena va tenir lloc a la plaça del barri del 25 de setembre.

L’Ajuntament va fer una ofrena floral amb els representants dels grups municipals. / J.A. Montoya