Una estudiant del JV Foix, ferida lleu per un atropellament d’un camió davant de l’institut

L’estació de Rubí d’FGC recupera un 25% dels usuaris durant el 2021
20 de enero de 2022
Coincidint amb l’obertura del CUAP, l’alcaldessa insisteix que Rubí necessita un hospital
24 de enero de 2022

Una estudiant del JV Foix, ferida lleu per un atropellament d’un camió davant de l’institut

Marta Cabrera

Un camió que treballa per l’empresa Puigfel va atropellar ahir al matí sense conseqüències greus una estudiant del JV Foix a la carretera d’Ullastrell, davant l’institut. Segons ha explicat la família de la jove, un grup d’estudiants de 2n de Batxillerat estaven asseguts durant l’hora del pati a la vorera de la carretera quan un camió es va desviar lleugerament i va passar molt a prop dels joves. La majoria van poder saltar a temps, però una de les estudiants va veure com una de les rodes del camió li passava per sobre d’un peu. A més, diverses motxilles van resultar afectades i un dels ordinadors portàtils d’un dels alumnes va quedar completament destrossat.

El vehicle no es va aturar i la jove afectada va anar a l’hospital, on després de fer-li una radiografia van poder descartar una fractura del peu. Tot i això, la jove “té el peu inflat i no pot caminar” segons ha explicat el seu pare, Manuel Aljama.

Els fets van passar durant l’hora del pati i els afectats van trucar als Mossos d’Esquadra al migdia, que els van derivar a la Policia Local, ja que es tractava d’un delicte relacionat amb el trànsit. La Policia Local, però, segons ha explicat el pare de l’afectada, es va negar a acceptar la denúncia perquè les ferides eren lleus, motiu pel qual la família va recórrer al jutjat: “Vam anar al jutjat de guàrdia, on sí que ens van acceptar la denúncia”.

Segons van poder esbrinar després les famílies afectades per l’accident, que es van posar en contacte amb l’empresa per la qual treballa el vehicle, el conductor va explicar que, encara que va veure els joves, no va ser conscient de l’atropellament.

L’AFA recorda que fa anys que demanen una regulació en el pas de camions

L’Associació de Famílies del JV Foix ha emès un comunicat recordant que fa molts anys que demana que es busqui un camí alternatiu o es limitin els horaris del pas dels vehicles pesants per aquesta via. En aquest sentit, es queixen que en una reunió recent l’Ajuntament “no va mostrar cap predisposició a forçar l’empresa a respectar els horaris d’entrada i sortida de l’escola ni tampoc a posar vigilància policial en aquesta franja horàries”. 

L’AFA insisteix que el que va passar ahir per sort no va tenir conseqüències greus, però considera que “no pot ser que la vida dels joves depengui d’estar un metre més endavant o més endarrere en un entorn que hauria de ser segur i sense camions circulant amunt i avall sense respectar els límits de velocitat”. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES