Coincidint amb l’obertura del CUAP, l’alcaldessa insisteix que Rubí necessita un hospital

Una estudiant del JV Foix, ferida lleu per un atropellament d’un camió davant de l’institut
21 de enero de 2022
Obert el termini per participar en el 35è Concurs de màscares d’edRa
24 de enero de 2022

Coincidint amb l’obertura del CUAP, l’alcaldessa insisteix que Rubí necessita un hospital

Fa tot just unes setmanes que ha obert les portes del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Mútua de Terrassa, unes instal·lacions que permeten atendre urgències sanitàries de mitja i baixa complexitat durant les 24 h del dia. També afegeix la possibilitat de fer analítiques i radiografies de forma contínua.

La posada en marxa d’aquestes instal·lacions, però, no ha satisfet del tot als rubinencs. Si fa uns dies En Comú Podem, socis de govern juntament amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) criticava que no hi havia urgències pediàtriques, ara ha estat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, en nom de tot el govern, qui ha volgut tornar a reobrir el debat de l’hospital de Rubí. «No valorem negativament l’obertura del CUAP perquè és un servei important, però el que necessitem com a ciutat és que d’una vegada per totes la Generalitat es posi a treballar per tenir l’hospital».

De fet, la màxima responsable municipal considera que «si la ciutat tingués un hospital de referència, el que faria el CUAP seria completar-lo. Ara estem millorant la cartera de serveis que tenia el CAP Mútua, sí, però hem perdut traumatologia i seguim sense resoldre altres necessitats urgents».

Segons ha explicat Martínez, Rubí és de les poques ciutats catalanes amb aquesta població que no disposa d’un hospital de referència i, per tant, no té un centre sanitari amb serveis mèdics d’internament, ni quirúrgics, ni consultes externes, un fet que obliga els rubinencs a desplaçar-se fins a Terrassa per a aquests serveis i per a les urgències complexes. Per això, l’alcaldessa torna a insistir en la necessitat de la construcció de l’hospital a Rubí, un projecte que la Generalitat ha descartat diverses vegades des que es va projectar: «Fins que no traiem del calaix el projecte de 2010, considerarem que som una ciutat que no és tinguda en compte i que no es tracta amb respecte els nostres veïns i veïnes».

L’alcaldessa es vol reunir amb el conseller

L’Ajuntament ja ha sol·licitat una reunió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per abordar aquesta demanda històrica. En paral·lel, ha traslladat al CatSalut la seva preocupació per les prestacions finals del nou CUAP. L’alcaldessa ha recordat que aconseguir uns serveis sanitaris públics i de qualitat a Rubí és una prioritat, i que en aquest sentit l’Ajuntament seguirà posant-se a disposició dels diferents col·lectius ciutadans que també els defensen, com són Rubí Sanitat i el Moviment per unes Pensions Dignes.

D’altra banda, Martínez ha recordat que hi ha altres demandes pendents de resoldre per la Generalitat, com és l’ampliació del CAP Anton Borja. L’Ajuntament ja va modificar el pla urbanístic, però «cal que Salut hi posi el pressupost necessari».
Fora de l’àmbit sanitari, l’alcaldessa també ha dit que l’Ajuntament no renunciarà a altres compromisos adoptats per la Generalitat, com són la segona estació dels Ferrocarrils o els nous jutjats.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES