L’estació de Rubí d’FGC recupera un 25% dels usuaris durant el 2021

En Comú Podem critica que el nou CUAP arrenqui sense urgències pediàtriques
20 de enero de 2022
Una estudiant del JV Foix, ferida lleu per un atropellament d’un camió davant de l’institut
21 de enero de 2022

L’estació de Rubí d’FGC recupera un 25% dels usuaris durant el 2021

Durant el darrer any, l’estació de Rubí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha tingut un 25% més d’usuaris respecte al 2020, l’any del confinament domiciliari. Segons les dades d’FGC, per l’estació de Rubí, durant l’any passat, van passar 2 milions de persones, mentre que el 2020 ho van fer 1,6 milions. Una diferència de 0,4 milions que suposa un 25% de nous usuaris i que s’explica sobretot pel confinament domiciliari que es va viure durant els primers mesos del 2020 per culpa de la pandèmia.

Pel que fa a l’augment de la demanda global, aquesta representa un 28%, tot i que encara no s’han recuperat tots els usuaris que hi havia el 2019.

D’altra banda, Ferrocarrils destaca la bona valoració que fan els seus usuaris del servei de transport públic

Les persones usuàries puntuen amb un 77 sobre 100 el servei. La dada s’ha obtingut després de fer més d’un miler d’enquestes preguntant sobre més d’una vintena de valors diferents.

Els aspectes més ben valorats pels viatgers són la puntualitat, amb un índex per sobre del 99%, l’accessibilitat dels trens, les estacions i la senyalització.

Pel que fa als índexs que més milloren respecte a l’enquesta del 2019, destaca la millora en l’atenció i l’amabilitat del personal d’FGC, la informació en cas d’incidència i la neteja de trens i estacions.

Pel que fa a l’Índex de Control de Qualitat, indicador que permet a FGC controlar diàriament i de forma objectiva el grau de compliment del servei real respecte al servei programat, a la línia Barcelona-Vallès, aquest ha estat del 98%.estat del 98%. 

Fa uns dies, l’empresa Mútua de Terrassa va anunciar la posada en marxa del nou CUAP de Mútua de Terrassa, que ampliava les urgències de baixa i mitja complexitat les 24 hores del dia i que substitueix el Punt d’Atenció Continuada que hi havia fins ara.

Unes obres afectaran la circulació dels trens entre dissabte a la nit i diumenge

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) realitzarà treballs de millora de la senyalització ferroviària a les vies de l’estació de Sant Cugat el cap de setmana del 22 i el 23 de gener. L’actuació consistirà a instal·lar la senyalització necessària per fer possible, un cop arribin els 15 nous trens, l’ampliació de l’oferta a la línia Barcelona-Vallès amb un tren cada 5 minuts a Terrassa i a Sabadell i cada 2,5 minuts a Sant Cugat, en l’hora punta.

Per tal de minimitzar l’afectació d’aquests treballs en el servei d’FGC aquests es faran en horari nocturn i durant el diumenge, períodes en què la demanda a les línies de Ferrocarrils és menor i, per tant, es minimitza l’afectació a les persones usuàries.

D’aquesta manera, l’actuació es farà a partir de les 22 hores del dissabte dia 22 de gener fins a la finalització del servei del diumenge 23 de gener. Durant aquestes hores, les persones usuàries que vulguin fer el trajecte entre les estacions de Valldoreix i Hospital General, i entre les estacions de Valldoreix i Volpelleres, disposaran d’un servei d’autobús substitutori que substituirà el servei de trens.

Aquesta actuació comportarà la modificació dels horaris dels trens de les línies S1 Terrassa i S2 Sabadell, des de la nit de dissabte, a partir de les 22 h, i fins a la finalització del servei de diumenge. Les persones usuàries els poden consultar al cercador del web i l’app d’FGC, a les vitrines de les estacions o trucant al telèfon d’atenció al client 012.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES