Una fira de vehicles elèctrics, una de les novetats del Congrés Rubí Brilla

Imagen noticia
Rècord a la Marxa de la Regularitat, amb més de 800 infants participants
31 de octubre de 2017
Imagen noticia
El camp de les monges
3 de noviembre de 2017

Una fira de vehicles elèctrics, una de les novetats del Congrés Rubí Brilla

Imagen noticia

El 4t Congrés Rubí Brilla pel canvi de model energètic, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de novembre, estarà centrada en la mobilitat sostenible. Com a novetat, aquesta edició comptarà amb una fira de vehicles elèctrics que s’instal·larà a l’aparcament de l’edifici Rubí Forma.

La Fira, oberta a tota la ciutadania, comptarà amb cotxes, motos i bicicletes, tots ells elèctrics, de diferents marques com BMW, Audi o Nissan, entre altres. Els visitants podran veure i provar els diferents vehicles exposats i conèixer de primera mà les seves característiques. La fira, que es podrà visitar divendres 24 de novembre de 17 a 21 hores i dissabte 25 d’11 a 19 hores, també comptarà amb un circuit de ‘segways’ i una oferta gastronòmica amb ‘food trucks’.

Pel que fa al Congrés, el regidor de Desenvolupament Local, Rafael Güeto, ha explicat que aquest abordarà el vehicle elèctric, la mobilitat sostenible i totes aquelles qüestions que es deriven d’aquesta, com ara salut i contaminació, l’adaptació de les ciutats al canvis en la mobilitat i les noves formes i iniciatives de mobilitat sostenible que estan sorgint en la societat.

Segons Güeto, el Congrés es dividirà en tres blocs: planificació i millora urbana, el vehicle elèctric des de diferents vessants com la tecnologia o la regulació, i els avantatges i inconvenients de la mobilitat sostenible.

En el marc del Congrés, que tindrà lloc el 24 de novembre a la Biblioteca, experts en el tema reflexionaran i compartiran experiències al voltant d’aquesta temàtica a partir de ponències, debats, taules rodones i l’exposició de casos pràctics.

Güeto ha destacat que la mobilitat sostenible és un tema molt pertinent ara a Rubí, ja que «acabem d’ampliar l’illa de vianants i l’Ajuntament està ultimant el pla de mobilitat urbanitat sostenible de Rubí que fa molt poc s’ha presentat als portaveus dels grups municipals».

El regidor també ha destacat que el Rubí Brilla comptarà amb la presència de representants de Madrid, Barcelona i Pontevedra, que és referent en aquest àmbit, així com representants de l’Institut Català d’Energia i d’empreses especialitzades.