Una segona expedició de RubíBus arribarà fins a les portes de l’INS J.V. Foix per millorar la mobilitat de l’alumnat en sentit Castellnou

propietari de l'hort terra contaminada
Els expropietaris i usuaris dels horts del Castell denuncien la contaminació del sòl amb fibrociment
14 de noviembre de 2022
benvinguda de l'alcaldessa a l'alumnat contractat en modalitat dual del curs 22 -23
Rubí prepara una jornada dirigida al teixit empresarial per promoure la contractació en modalitat d’FP Dual
14 de noviembre de 2022

Una segona expedició de RubíBus arribarà fins a les portes de l’INS J.V. Foix per millorar la mobilitat de l’alumnat en sentit Castellnou

La línia L3 connecta el Rubí Forma amb Castellnou, passant per l’INS J.V. Foix. / Ajuntament de Rubí

Redacció

Amb l’objectiu de millorar la mobilitat en transport públic urbà entre l’INS J.V. Foix i Castellnou des d’aquest dilluns, hi haurà una segona expedició que entrarà fins a l’institut per cobrir la sortida de l’alumnat direcció a aquesta urbanització. Fins ara només hi havia un bus que accedia fins al centre educatiu a les 14.52 h; mentre que a partir d’avui se’n sumarà un altre a les 14.33 h.

Tant l’AFA com la direcció de l’INS J.V. Foix van plantejar a l’Ajuntament la problemàtica derivada de la sortida d’alumnes a les 14.30 h que necessitaven dirigir-se a la zona de Castellnou en bus urbà. L’únic comboi de la línia L3 que accedia fins a les portes del centre pujava ple en direcció a aquesta urbanització i, a més, només feia el recorregut exterior ─parades INS J.V. Foix, Cruïlla institut, Can Mir, Arenys, Alva Myrdal, Menahem Begim, García Robles, Vallès Park, Can Barceló i Castellnou (terminal L3)─.

L’Ajuntament ha recollit aquesta demanda i ha plantejat una solució, que consisteix a fer arribar l’expedició que actualment passa per la cruïlla de l’institut a les 14.30 h fins al centre educatiu ─aquest bus arribarà a la parada Institut J.V. Foix a les 14.33 h─.

D’aquesta manera, entraran dos autobusos (14.33 h i 14.52 h) a l’institut direcció Castellnou. El de les 14.33 h farà la ruta per l’interior ─parades Institut J.V. Foix, Criïilla institut, Can Mir, Arenys, Argentona, Aiguafreda, La Bisbal, La Bisbal 2, Rasos de Peguera, Port de l’Ordal, Pica d’Estats, Núria i Castellnou (terminal L3)─, mentre que el de les 14.52 h seguirà el recorregut exterior.

Segons el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto, això suposa dos avantatges: “D’una banda, l’alumnat que actualment omple l’únic autobús que entra en aquest horari cap a Castellnou es repartirà entre dos combois. I de l’altra, cada estudiant podrà optar per agafar la ruta que tingui la parada més propera a casa seva. L’objectiu és fomentar una mobilitat sostenible i, alhora, segura i còmode”.

L’Ajuntament ja ha comunicat aquests canvis tant a l’AFA com a la direcció de l’institut.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *