Una sentència considera il·legal la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament aprovada el 2017

Imagen noticia
L’artista rubinenc Antoni Grau exposa la mostra ‘Cosmogonies’ a l’Aula Cultural
11 de octubre de 2018
Imagen noticia
Casar-se a Rubí
16 de octubre de 2018

Una sentència considera il·legal la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament aprovada el 2017

Imagen noticia

El Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona considera il·legal la Relació de Llocs de Treball (RLT) que va aprovar l\’Ajuntament el març del 2017. D\’aquesta forma, el tribunal accepta el recurs que va presentar Comissions Obreres (CCOO) contra la seva aprovació en el que denunciava que el document no s\’havia negociat amb els sindicats. L\’RLT és un document que inclou tots els llocs de treball -ocupats i vacants-, del personal funcionari, laboral i eventual de l\’Ajuntament.

Així, la sentència revoca l\’aprovació del document, que va tenir lloc al Ple el març del 2017. La magistrada considera que la Relació de Llocs de Treball no s\’ajusta a dret perquè no va ser negociada amb la part sindical i condemna l\’Ajuntament a pagar les costes processals. La sentència recull que per aprovar l\’RLT no és necessari que els sindicats i l\’administració es posin d\’acord, però assenyala que ha de tenir lloc \»un procés negociador\» i no només \»un tràmit de consultes i audiència\».

La sentència no és ferma i l\’Ajuntament la pot recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tot i que de moment no s\’ha pronunciat al respecte.

El Ple en el qual es va aprovar aquest document va estar envoltat de tensió, ja que la secretària de l\’Ajuntament va emetre un informe demanant al govern la retirada de l\’aprovació de l\’RLT apuntant que hi havia múltiples irregularitats. En aquell moment, el govern no va atendre la demanda de la funcionària de l\’estat i va aportar un nou informe, en aquest cas de Serveis Jurídics, defensant el document. El text va ser finalment aprovat amb els vots del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans (C\’s), el Partit Popular (PP) i el regidor Sergi García, enmig de fortes crítiques per part de l\’oposició.

Veïns per Rubí (VR) va ser un dels partits que aquell dia va assenyalar que es podria estar cometent una irregularitat. Després de conèixer la sentència, VR ha reiterat que els regidors que van votar a favor de la modificació de l\’RLT, sent coneixedors de l\’informe de la secretària \»han pogut incórrer en un presumpte delicte de prevaricació\», un fet que assenyala que estudiaran en els propers dies.

A banda d\’això, la formació independent denuncia la \»situació d\’inestabilitat de la plantilla municipal\» i les actuacions del PSC \»fonamentades en el clientelisme, l\’amiguisme i el nepotisme que han tingut la connivència de C\’s i el PP durant el mandat\».