Veïns per Rubí exigeix a la Generalitat que compleixi els acords per traslladar les línies d’alta tensió

plaça santa fe
Renovació del paviment de la zona infantil de la plaça de Santa Fe
18 de octubre de 2021
hoquei
Importants victòries dels Sèniors Femení i Masculí de l’HCR Cent Patins
18 de octubre de 2021

Veïns per Rubí exigeix a la Generalitat que compleixi els acords per traslladar les línies d’alta tensió

La formació política Veïns per Rubí (VR) presentarà al Ple una moció per demanar una vegada més a l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) que executi els compromisos que va adquirir pel trasllat o soterrament de la línia d’alta tensió de Can Fatjó, així com per la resta de línies d’alta tensió que afecten el municipi.

L’acord va ser signat per l’administració local, l’ICAEN i Red Eléctrica Española el 2006 i les tres parts es comprometien a desplaçar o soterrar els trams de línies elèctriques d’alta tensió que passen per zones urbanes, especialment la que discorre per Can Fatjó, de 220 kv, i que té un impacte significatiu. L’acord descrivia les tasques i responsabilitats de totes les parts, però 15 anys més tard aquest no s’ha complert. Veïns per Rubí també recorda que a Rubí hi ha altres trams d’alta tensió en nuclis urbans a la ciutat més enllà del de Can Fatjó, com ara a Can Vallhonrat, al 25 de Setembre, al Sector Z, a Ca n’Oriol o a Can n’Alzamora.

L’Ajuntament de Rubí va anunciar fa gairebé tres anys la seva intenció d’executar les obres de trasllat de la línia d’alta tensió, avançant els diners que teòricament li tocarien a altres administracions. A més, fa uns dies, el consistori va anunciar la seva voluntat de canviar el projecte i soterrar les línies d’alta tensió en comptes de desplaçar-les a un altre indret.

El grup municipal de Veïns per Rubí considera que no ha de ser l’administració local qui es faci càrrec econòmicament d’aquesta inversió, ja que asseguren que en altres municipis el finançament ha estat compartit. És per això que torna a insistir en què la resta d’administracions han de complir els seus compromisos per tal de modificar el traçat de les línies d’alta tensió que afecten nuclis urbans a Rubí.