Veïns per Rubí vol que l’Ajuntament inspeccioni i revisi tots els ponts del municipi

dani karavan
El documental del mes gira al voltant de la figura de l’artista Dani Karavan
15 de junio de 2021
celler web
Dos incendis en quatre dies al voltant del Celler
15 de junio de 2021

Veïns per Rubí vol que l’Ajuntament inspeccioni i revisi tots els ponts del municipi

Veïns per Rubí (VR) proposarà al Ple de juny que l’Ajuntament inspeccioni tots els ponts del municipi. També demanen que s’elabori una guia de manteniment dels ponts per establir plans d’inspecció periòdics, així com l’avaluació del seu estat, les accions a dur a terme als ponts i la seva periodicitat, a més de les mesures per assegurar que s’executi el pla de manteniment, mecanismes de control i avaluació i previsió de les despeses.

La formació política explica que els ponts de la ciutat van ser construïts durant els anys 60 i 70 del segle passat i que per tant tenen una vida útil de 50 anys. Això suposa que caldria inspeccionar-los i mantenir-los de forma freqüent, ja que és més barat rehabilitar o reforçar un pont que construir-ne de nous. A més, VR destaca que la intensitat de la circulació dels vehicles que travessen el pont ha augmentat durant els darrers anys, especialment aquells que es troben en els accessos als polígons industrials.

Per exemple, Veïns per Rubí assenyala que ha fet una inspecció visual al pont del carrer Cadmo i ha pogut observar armadures vistes, recobriment insuficient de formigó i humitats per sota del tauler, que han de ser revisades.