Descomptes en les tarifes del bus urbà i increment de les freqüències

sardanes
Tornen les sardanes amb la cobla Ciutat de Cornellà aquest diumenge
29 de agosto de 2022
Homenatge a Georgia O’Keeffe dels alumnes del taller d’art d’Anna Tamayo a l’Antiga Estació
30 de agosto de 2022

Descomptes en les tarifes del bus urbà i increment de les freqüències

Redacció

L’Ajuntament de Rubí ha millorat les freqüències de la majoria de línies del bus urbà i ha impulsat una rebaixa del preu de les tarifes, que ha entrat en vigor aquest dijous, amb la intenció de fomentar el transport públic a la ciutat.

A través de la formalització del nou contracte amb Rubí Bus al juliol, els busos de les cinc principals línies han vist incrementada la seva freqüència de pas.  Amb l’excepció de les línies 6 i 7, tota la resta han augmentat la seva freqüència. Així, a la línia L1, L2 i L3, on passava un bus cada mitja hora, ara passa un vehicle cada 20 minuts; mentre que a les línies L4 i L5, per on abans la freqüència era de 24 minuts, ara és de cada 16 minuts.

Un dels motius d’aquest increment en la freqüència és la reclamació de les associacions de famílies d’alumnes de diversos centres educatius, que es queixaven perquè els busos anaven molt plens i sovint arribaven tard a classe. 

A banda d’aquestes millores en el pas dels combois, que ha suposat l’adquisició de cinc vehicles més per la flota fins a un total de 22 autobusos, la formalització del nou contracte suposa la renovació de tòtems, la millora del web i l’aplicació per a telèfons mòbils de Rubí Bus; a més de la renovació de tots els vehicles perquè siguin sostenibles.

D’altra banda, el consistori també ha informat que des de l’1 de setembre ha entrat en vigor el descompte del 50% en la targeta de 10 viatges i en l’abonament T-Estudiant, que ofereix 30 viatges durant un mes. D’aquesta forma, els títols passaran a tenir un cost de 4,5 euros en el cas dels 10 viatges i de 14,5 euros en el cas de l’abonament per a estudiants. Les targetes es podran fer servir fins al 31 de gener. 

La mesura s’ha aprovat en compliment del reial decret impulsat pel govern espanyol per rebaixar un 30% el preu del transport públic urbà i interurbà. En el cas de Rubí, l’Ajuntament ha decidit subvencionar un 20% addicional per arribar al 50%. “El decret deixava oberta la possibilitat que les administracions autonòmiques i locals complementéssim aquest descompte fins al 50% i el govern municipal de Rubí ha decidit aprofitar-ho. D’aquesta manera, esperem alleujar les dificultats que està patint la ciutadania en aquest context d’inflació”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Descomptes a l’ATM i gratuïtat a la Renfe

A més, cal tenir en compte que l’Autoritat Territorial de la Mobilitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (ATM) també ha aprovat descomptes en els seus títols. La reducció és del 50% per als abonaments mensuals, és a dir la T-Usual, i del 30% pels abonaments trimestrals de la T-Jove. Per als usuaris de la T-Casual, la rebaixa serà del 30%. Els títols caducaran el 31 de gener del 2023. 

A aquestes mesures cal afegir els abonaments gratuïts per als usuaris de la Renfe que facin com a mínim 16 viatges abans del 31 de desembre en el servei de Rodalies o Mitja Distància. En relació amb el servei de Renfe, fa uns dies que ja es pot circular des de l’estació de Rubí fins a Castellbisbal, un tram que havia quedat inoperatiu per obres. La línia R8 fa ara tot el recorregut amb normalitat a excepció de la parada de Martorell.


ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES