La major part de les vies de circulació de Rubí ja tenen una limitació de 30 km/h

coronavirus
Estancament de les dades epidemiològiques mentre s’accelera la vacunació
13 de mayo de 2021
curses cotxes
Els polígons de Rubí tornen a ser escenari de curses de cotxes il·legals
13 de mayo de 2021

La major part de les vies de circulació de Rubí ja tenen una limitació de 30 km/h

Senyalització de la nova Zona 30. / Localpres-Ajuntament

L’Ajuntament ha instal·lat senyalització vertical i horitzontal a diverses vies de la ciutat per adaptar-les a la Zona 30 després que hagi entrat en vigor la modificació del Reglament de circulació. Aquesta nova normativa obliga a circular a 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació. En vies de dos o més carrils per sentit, el límit seguirà sent de 50 km/h, a excepció de les vies interurbanes com la c-1413 o la BP-1503.

Tot i que les vies de l’avinguda de l’Estatut, Molí de la Bastida i de l’Electricitat i el carrer Edison compleixen els requisits per circular a 50 km/h, l’Ajuntament ha decidit que també siguin de Zona 30 per incrementar la seguretat.

La reducció generalitzada de la velocitat comporta una reducció del soroll i una millora de la salut, però també més seguretat en cas d’atropellaments o accidents. Pel que fa a l’avinguda de l’Estatut, l’Ajuntament continua treballant perquè aquest pas de vehicles sigui Zona 30 per tal que deixi de ser una zona de pas dels vehicles que creuen Rubí per anar a altres municipis.