FGC presenta els nous trens que han d’augmentar la freqüència de pas al Vallès

cap borja coronavirus mòduls
Els mòduls del CAP Anton Borja entren en funcionament per atendre pacients de covid
6 de mayo de 2021
font del ferro
La Font del Ferro assumeix el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions
7 de mayo de 2021

FGC presenta els nous trens que han d’augmentar la freqüència de pas al Vallès

Amb gairebé dos anys de retard, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha presentat la primera unitat dels nous trens que han de servir per incrementar de forma notable la freqüència de pas a la línia Barcelona-Vallès.

El primer tren 115 s’ha posat avui en marxa amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de FGC, Ricard Font, a més de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez. Aquest nou comboi estarà en període de proves durant sis mesos i si el funcionament és correcte, cada mes s’inclouran dos combois més fins a arribar a les 15 noves unitats a l’estiu del 2022.

La quinzena de nous trens que es posaran en marxa permetran que les línies Terrassa-Barcelona, la que passa per Rubí, i Sabadell-Barcelona tinguin una freqüència de pas de cinc minuts. En el cas de Sant Cugat, la freqüència serà de 2,5 minuts, ja que hi passen les dues línies.

Capacitat de més de 700 persones

Els nous trens estan formats per dos cotxes remolc i dos cotxes motor i tenen una cabuda de 775 persones, amb espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda i espais per a bicicletes. Tots els seients, 188 fixos i 8 transportins, disposen de punts USB per tal de carregar telèfons mòbils o altres aparells electrònics.

Els trens compten amb un sistema de videovigilància digital que mostra les imatges en cabina en temps real i les enregistra i quatre càmeres pel lateral que fan la funció de retrovisor.

110 milions de viatgers a l’any

Amb la posada en marxa dels nous trens, la línia passarà de tenir una capacitat de 80 milions de viatgers anuals a 110.

Els nous trens es van adquirir el 2018 amb una inversió de 99,5 milions d’euros i encara que s’esperaven pel 2019, finalment l’entrega havia de fer-se el 2020. La pandèmia va obligar a assumir un nou retard i no ha estat fins ara que s’ha posat en marxa el primer tren. També s’han invertit 22 milions d’euros en millorar les infraestructures per donar cabuda als trens.