Adapten diversos passos de vianants amb pictogrames per fer-los més inclusius

escultura pep borràs
L’escultor rubinenc Pep Borràs exposa ‘Becs’ a Gurb
1 de junio de 2022
sardanes
Sardanes i diorames per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural
1 de junio de 2022

Adapten diversos passos de vianants amb pictogrames per fer-los més inclusius

Redacció

L’Ajuntament de Rubí està adequant 27 passos de vianants de la ciutat per convertir-los en passos inclusius. L’actuació consisteix a pintar sobre aquestes marques vials tot un seguit de pictogrames que expressen indicacions de seguretat viària ─parar, mirar, cotxe aturat i creuar─ d’una manera entenedora per a persones amb dificultats.

El desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, l’Ajuntament va adaptar els primers passos de vianants, situats davant les escoles Ca n’Alzamora, El Bosc, Joan Maragall i Pau Casals. Fa uns dies, se n’han pintat set més a l’entorn del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, l’institut l’Estatut, les escoles bressol La Bruna, i Tren O’Neil, les Escoles Ribas, l’Escola Montserrat i el Col·legi Balmes. En els propers dies, l’actuació es farà extensiva a una vintena de passos ubicats també a tocar de centres educatius i d’equipaments.

Els pictogrames i els colors de la pintura s’han seleccionat en coordinació amb les entitats RubíTEA i ONCE, amb la voluntat de respondre de manera adequada a les necessitats de les persones amb transtorn d’espectre autista i amb discapacitat visual.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha explicat que l’actuació compleix un doble objectiu: “D’una banda, adapta els nostres carrers a les necessitats de les persones amb discapacitat i, per tant, els hi facilita la vida. En aquest cas, els aporta seguretat. Però, a més, contribueix a sensibilitzar el conjunt de la ciutadania, ja que normalitza les mesures d’accessibilitat”.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES