L’Ajuntament pinta passos de vianants amb pictogrames a les escoles

La plaça Salvador Allende acollirà la segona part del 23è Aplec Sardanista
2 de diciembre de 2021
Un penal dubtós aparta l’Horitzó Can Mir de la victòria contra el Montcada
7 de diciembre de 2021

L’Ajuntament pinta passos de vianants amb pictogrames a les escoles

L’Ajuntament ha pintat un seguit de pictogrames en diferents passos de vianants de la ciutat per convertir-los en passos inclusius. L’actuació s’emmarca en les accions de sensibilització i comunicació a la població del Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat.

S’han seleccionat uns pictogrames i colors d’acord amb les entitats RubíTEA i ONCE per tal de respondre a les necessitats de les persones amb trastorn d’espectre autista i amb discapacitat visual. Els pictogrames simbolitzen indicacions de seguretat viària d’una manera entenedora per a persones amb dificultats. Els primers passos de vianants que es pinten són els que estan situats davant de les coles Ca n’Alzamora, El Bosc, Joan Maragall i Pau Casals, però la intenció del consistori és que «es pintin a tots els passos de vianants que es trobin a prop de centres educatius i edificis municipals», segons ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Els pictogrames són una mesura d’accessibilitat de les persones amb discapacitat. Conviure amb mesures d’accessibilitat física, cognitiva i comunicativa que vetllen per la igualtat de drets de les persones amb diversitat funcional ajuda a normalitzar el col·lectiu i sensibilitzar la població.