Agbar i l’Ajuntament reivindiquen la protecció als consumidors vulnerables en una jornada

atropellament
Un conductor fuig després d’atropellar mortalment una jove a la c-1413a
4 de abril de 2022
cantata
Prop de 800 infants participen en la 8a edició de la Cantata
4 de abril de 2022

Agbar i l’Ajuntament reivindiquen la protecció als consumidors vulnerables en una jornada

Redacció

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha acollit aquest dijous la jornada ‘El servei d’aigua i la garantia dels drets dels consumidors’, organitzada per la companyia de subministrament Agbar amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. La trobada ha estat presidida per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i ha comptat també amb les intervencions de la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer, del director de l’Agència Catalana del Consum, el rubinenc Francesc Sutrias, i de la directora de Clients d’Agbar, Núria Latorre.

L’alcaldessa ha recordat el conveni vigent des del 2016 entre l’Ajuntament i Agbar ─anteriorment Sorea─, pel qual la companyia subministradora es compromet a mantenir un fons de solidaritat que eviti els talls de servei a persones en situació de vulnerabilitat econòmica o risc d’exclusió social. Més de 6.000 famílies de la ciutat ja s’ha beneficiat d’aquesta reserva econòmica i de les bonificacions i facilitats de pagament que ofereix la companyia. “Les empreses subministradores són una peça important per detectar nous casos de vulnerabilitat o per evitar la cronificació dels existents. Aquest equip de govern és sensible a aquesta realitat i, conjuntament amb Agbar, treballem per trobar solucions i garantir un subministrament bàsic”, ha explicat.

Yolanda Ferrer, per la seva banda, ha posat aquest acord com a exemple “de cas d’èxit de col·laboració público-privada”, afirmant que aquesta iniciativa permet “detectar situacions de vulnerabilitat” i “transformar la pobresa en drets energètics”

Protecció de les persones consumidores

En paraules de Núria Latorre, la jornada d’aquest dijous tenia com a objectiu “refermar el compromís envers la protecció dels drets dels consumidors i consumidores i potenciar el diàleg entre administracions, entitats, associacions i altres agents implicats, de manera que compartim experiències i coneixements útils”. Durant la trobada, la directora de Clients d’Agbar ha informat que el fons de solidaritat acordat entre Agbar i diversos ajuntaments, entre ells Rubí, ha rebut més de dos milions d’euros des de la seva posada en marxa. També ha detallat que, el 2021, un total de 6.252 usuaris es van beneficiar de la tarifa social i que 7.243 es van acollir a alguna de les mesures de flexibilitat que proporciona la companyia.

El director de l’Agència Catalana del Consum, Francesc Sutrias Grau, ha destacat positivament la política d’Agbar d’atenció a les persones consumidores, especialment a les més vulnerables, i l’ha posat en context: “Una societat justa, competitiva i igualitària passa per un mercat econòmic de relacions justes i equilibrades, i això requereix un bon empoderament de la ciutadania sobre els seus drets i un bon coneixement dels deures per part de les empreses”.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES