L’Incasòl veu amb bons ulls la proposta d’un gran parc urbà als terrenys de l’antic camp de golf

torre massana
Els pressupostos participatius recullen 118 propostes ciutadanes
15 de julio de 2021
xantal giné
Xantal Giné és jugadora reserva de l’equip d’hoquei herba dels Jocs Olímpics
16 de julio de 2021

L’Incasòl veu amb bons ulls la proposta d’un gran parc urbà als terrenys de l’antic camp de golf

La plataforma Reconvertim el camp de golf de Can Sant Joan s’ha reunit amb l’Incasòl, empresa pública propietària dels terrenys, per analitzar quin ha de ser el futur d’aquest espai. Segons ha explicat l’entitat, l’Incasòl s’ha mostrat favorable a transformar l’antiga zona del camp de golf en un gran parc urbà i a cedir els terrenys als ajuntaments de Rubí i Sant Cugat.

Una cessió que no serà del 100% del territori perquè l’empresa pública defensa que part dels terrenys siguin d’ús esportiu o industrial, tot i que sense determinar. La cessió dels terrenys es podria allargar durant dos anys, ja que caldrà negociar els termes de la recuperació del terreny per part dels dos consistoris.

Arribat aquest punt, Reconvertim el camp de golf de Can Sant Joan ha demanat que fins que no es produeixi la cessió, se signi un conveni temporal perquè la ciutadania pugui fer ús d’aquest espai de forma lliure, sense restringir-ne l’accés. L’altra proposta de l’entitat ciutadana és que en les reunions per negociar la cessió dels terrenys, l’entitat hi pugui participar i ser un membre actiu.

El camp de golf de Can Sant Joan fa molt de temps que està abandonat i de mica en mica la ciutadania ha començat a fer-lo servir com a espai de passeig, de lleure i esportiu. Tot i que l’anterior conseller de Territori, Damià Calvet, va defensar la reobertura del camp de golf, la pressió ciutadana per democratitzar aquest espai ha aconseguit que l’administració catalana reconsideri el futur de l’espai.