Aketza Sumell es proclama subcampió d’Espanya en salt d’alçada Sub-16 en pista coberta

rubí empresa
Nova edició del Projecte de Millora de la Competitivitat Empresarial
22 de marzo de 2021
samuel sánchez
L’investigador Samuel Sánchez aconsegueix observar milions de nanorobots dins d’un ratolí
23 de marzo de 2021

Aketza Sumell es proclama subcampió d’Espanya en salt d’alçada Sub-16 en pista coberta

A l’esquerra, el rubinenc Aketza Sumell recollint la medalla de plata al podi.

L’atleta de la Unió Atlètica Rubí (UAR) Aketza Sumell va aconseguir el subcampionat d’Espanya d’alçada després d’aconseguir un salt d’1,82 m, el seu rècord personal. D’aquesta forma, Sumell es va penjar la medalla de planta en salt d’alçada en el Campionat d’Espanya Sub-16 en pista coberta que es va disputar durant el cap de setmana a Oviedo. En aquesta competició, també va participar Iván Garcia, que va quedar en sisè lloc en els 60 m llisos amb un temps de 7.29, també la seva millor marca personal.

Pel que fa a la competició catalana, múltiples atletes van participar en els controls que es van disputar el 20 de març en la pista de Granollers a l’aire lliure i gairebé tots van aconseguir la seva millor marca personal.  En la categoria Sub-16, Martí Ardèvol va aconseguir pujar al podi en el llançament de martell amb un tercer lloc (33,16). En Sub-14, cinc atletes rubinencs van participar en els 1.000 m llisos. Omar Akdim i Xavi Borrella van aconseguir el sisè lloc en les seves respectives sèries. Iván Molina va ser setè, Gorka Funes, desè, i Abril Segovia, tretzena. Pel que fa al salt d’alçada, Molina va quedar en novena posició i Pedro Takatsu, en tretzè lloc.

Millors resultats van obtenir els atletes en la categoria Sub-12, on una desena d’esportistes de la UAR van participar en els 60 m llisos. Una prova en què Oriol Navarro i Ana Chia van aconseguir el triomf en la seva sèrie amb un temps 9.8 i 9.9, respectivament. Noelia Valera (9.2) va aconseguir la segona posició en la seva sèrie, el mateix resultat que Asier Oviedo (9.5) i Adrián Rueda (10.5). Adam Daafi, Aitana Calvillo i Andrés Aguilera van quedar tercers en la seva sèrie amb un temps de 10.0, 10.06 i 10.06, respectivament. També van participar en aquesta prova Aina Ruiz i Xavier Puerta, tots dos amb un cinquè lloc. Pel que fa al salt de llargada, Aina Ruiz va quedar en segon lloc amb 3.46 m. Noelia Valera va quedar en sisè lloc i Anna Moreno, en el dotzè. Adam Daafi va ser sisè i Adrian Rueda, quinzè. Per últim, en el salt d’alçada, Noelia Valera va quedar en vuitè lloc i Andrés Aguilera, en el quinzè.

En la categoria Sub-10, els atletes de la UAR van aconseguir dues victòries. Lucía Mangas va guanyar la seva sèrie dels 60 m llisos (10.5) i Zaid Arkdim va fer el mateix amb un temps de 9.9. També van quedar entre els tres millors classificats de les respectives sèries Aina Sanz (11.6), Nil Felez (10.8), Rayan Daafi (11.4), Nil Riera (11.8) i Martí Rufé (10.4). Julia Puerta, Luca Sánchez i Eloi Nadal van ser cinquens i Santiago Montemuiño, quart. En els 1.000 m llisos, Zaid Akdim va aconseguir el primer lloc de la sèrie amb un temps de 3:47.7. La resta de resultats van ser més discrets: un sisè lloc de Nil Riera i Lucia Mangas, i la resta de participants es van classificar per sobre de la desena posició, Nil Felez, Rayan Daafi, Luca Sánchez i Eloi Nadal.