Ana M. Martínez reclama la segona estació de Ferrocarrils en una reunió de l’ARC amb Jordi Puigneró

El Veinti es retroba amb la victòria i recupera les bones sensacions
8 de febrero de 2022
Les obres d’urbanització de l’accés a peu entre Rubí i Sant Cugat començaran a la tardor
8 de febrero de 2022

Ana M. Martínez reclama la segona estació de Ferrocarrils en una reunió de l’ARC amb Jordi Puigneró

Representants de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità s’han reunit amb el vicepresident del govern de la Generalitat i responsable de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Durant la trobada, l’associació ha exposat els seus objectius i àmbits de treball amb la voluntat de reforçar la veu dels municipis de la segona corona en la presa de decisions i en la planificació i desenvolupament de la Regió Metropolitana i del conjunt del territori. 

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha participat en aquesta trobada, celebrada el dijous, i ha destacat que ha pogut fer arribar al conseller reivindicacions en infraestructures, com la segona estació de Ferrocarrils, entre altres: “Per a l’ARC en general és molt important que s’escolti la nostra veu, i especialment per a Rubí, perquè podem reclamar necessitats històriques tan importants com la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a la Llana”.

Durant la trobada, s’ha abordat la necessitat d’inversions ferroviàries, però també de la xarxa viària, que permetin millorar i garantir la mobilitat de persones i mercaderies, tant entre els municipis que integren l’arc metropolità com amb els principals centres d’activitat i infraestructures del territori, com l’aeroport del Prat, el Port de Barcelona o les estacions de Sants i la Sagrera. 

També s’ha posat de manifest la necessitat d’abordar conjuntament polítiques en matèria d’ordenació de sòl i habitatge que aportin solucions globals a qüestions com l’envelliment del parc d’habitatges, les tensions socials derivades d’aquesta situació o la necessitat de disposar de pisos a preu assequible amb les condicions d’accessibilitat i eficiència energètica mínimament exigibles. 

A la reunió, a més del vicepresident de la conselleria, han pres part el secretari general del departament, Ricard Font; el secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, Xavier Fornells; el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa; el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; la directora dels Serveis Territorials del departament a Barcelona, Maria Mercè Santmartí; els vicepresidents de l’Associació de l’Arc Metropolità, Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, i Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès. També han participat, a més de l’alcaldessa de Rubí, David Bote, alcalde de Mataró; Josep Mayoral, alcalde de Granollers; Josep Monràs, alcalde de Mollet; Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, i Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de Terrassa.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *