En exposició pública l’avantprojecte de l’ordenança de mobilitat

Tres concerts gratuïts als jardins de l’Ateneu per cloure les 20es Jornades de Jazz
8 de setembre de 2021
vacuna
Gairebé el 70% de la població de Rubí ja està vacunada
9 de setembre de 2021

En exposició pública l’avantprojecte de l’ordenança de mobilitat

Una de les propostes de l’ordenança és la reducció de la velocitat fins als 30 km/h a la majoria dels carrers de la ciutat. / Ajuntament-Localpres

L’Ajuntament ha fet públic el text de l’avantprojecte de l’ordenança de mobilitat de Rubí amb l’objectiu que les persones i entitats interessades puguin opinar i fer les aportacions que considerin adients. Les propostes s’han de formular de forma telemàtica a través de la plataforma Rubí Participa fins al 21 de setembre.

L’avantprojecte d’ordenança de mobilitat de Rubí actualitza la regulació actual per adequar-la a les novetats sorgides als darrers anys, així com a les noves necessitats i demandes de la ciutadania en aquest àmbit, d’acord amb les previsions recollides al Pla de Mobilitat Urbana. Es tracta d’un text que té la sostenibilitat com a eix principal i que reforça el compromís de l’Ajuntament amb la millora de l’espai públic, la seguretat viària, la preservació del medi ambient, l’aposta per les noves formes de mobilitat o les energies netes.

Entre altres qüestions que recull la proposta d’ordenança de mobilitat, figura la reducció de la velocitat genèrica a les vies urbanes a 30 km/h, excepte en aquelles que tenen dos carrils o més, la possibilitat de crear una zona de baixes emissions, la regulació de l’ús de vehicles de mobilitat personal o l’impuls del vehicle compartit.

Deixa un comentari