Les obres d’urbanització de l’accés a peu entre Rubí i Sant Cugat començaran a la tardor

Ana M. Martínez reclama la segona estació de Ferrocarrils en una reunió de l’ARC amb Jordi Puigneró
8 de febrero de 2022
Carrizosa (Cs) demana a l’Ajuntament i la Generalitat més efectius policials a Rubí 
8 de febrero de 2022

Les obres d’urbanització de l’accés a peu entre Rubí i Sant Cugat començaran a la tardor

Marta Cabrera

Fa anys que els veïns de Rubí demanen que es millorin els accessos a peu entre la zona de Can Sant Joan, a Rubí, i el centre comercial, ubicat a Sant Cugat. Actualment, la zona és transitable a través de blocs de formigó, que han reforçat la seguretat d’un passatge que durant dècades ha estat molt perillós, però també molt utilitzat per la ciutadania, especialment pels rubinencs que van a peu al centre comercial de la ciutat veïna. 

Amb la construcció de l’espai comercial on ara hi ha un Leroy Merlin, fa ja 7 anys, es va remodelar tota la zona i es van construir unes voreres que fan més fàcil l’accés fins aquest punt, que ja és terme municipal de Sant Cugat, però la segona part, l’enllaç fins al centre comercial, que passa per sota de l’autopista, havia quedat pendent. 

El Departament de Territori ha informat que pròximament s’iniciarà la licitació de les obres de connexió sota la B30-A7 i que està previst que els treballs es puguin iniciar a la tardor, després que l’Ajuntament de Sant Cugat hagi aprovat el projecte. Les obres tindran una durada de 9 mesos i tenen un pressupost d’1,7 milions d’euros. Fa uns dies ja ho va avançar el mateix conseller de Territori, Jordi Puigneró, en una entrevista al Cugat.cat: “Ara mateix aquest pas està habilitat de forma provisional amb blocs de formigó, però volem que sigui una via més transitable i segura per unir les dues ciutats”. 

El projecte consisteix en la urbanització d’un passeig central entre les dues rotondes amb vials laterals de trànsit per a vehicles. Aquests vials parcialment tenen dos carrils, un directe als ramals d’entrada i sortida de la B30 i un únic carril en el tram central sota del pont. El passeig central incorpora en tot el seu recorregut un carril per a bicicletes segregat del pas de vianants a través d’arbrat en el recorregut exterior i per les piles del pont en la part que queda sota l’autopista. També es preveu un enllumenat nou i semàfors en els passos de vianants per accedir al passeig central. 

Nou vial d’accés directe al polígon de Can Sant Joan

D’altra banda, l’Incasòl ha iniciat les obres d’urbanització de la segona fase del polígon Can Sant Joan, en l’àmbit sud-est. L’obra consistirà en la construcció d’un vial paral·lel a la futura Via Interpolar, completant l’accessibilitat i els serveis de totes les parcel·les del sector i que ha de permetre que es puguin implantar activitats econòmiques. 

Per això, s’urbanitzaran diferents elements que facilitaran la mobilitat. Per una banda, s’executarà el desdoblament del ramal de sortida de la B30 en direcció a Rubí, que permet l’accés directe al sector de Can Sant Joan i al municipi, evitant passar per la rotonda existent. També es millora la mobilitat de l’entorn del carrer Danubi, amb la implantació d’una nova rotonda en el punt de trobada amb l’avinguda de la Generalitat, que permetrà els girs de retorn cap a la carretera de Rubí. 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Vialser per un import de 3,4 milions d’euros i el termini d’execució previst és de 14 mesos i mig. La direcció de l’obra anirà a càrrec de l’enginyeria SBS.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES