Aposta per fomentar la inclusió social a Les Torres a través de l’esport i la formació

espectacle roulettes
La 2a Mostra de titelles de petit format arriba aquest dissabte a l’Ateneu
24 de septiembre de 2021
Ofrena floral per recordar les víctimes de la rierada del 25 de setembre
27 de septiembre de 2021

Aposta per fomentar la inclusió social a Les Torres a través de l’esport i la formació

La plaça de la Constitució, al barri de Les Torres. / Arxiu

L’Ajuntament treballarà la inclusió social al barri de Les Torres a través dues accions basades en l’esport i la formació. L’objectiu és promoure la integració aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat o en risc d’exclusió. La intervenció es desdobla en dos projectes: un espai de dinamització esportiva per a persones joves i un espai de formació per a persones en risc d’exclusió social.


La proposta de dinamització esportiva preveu dinamitzar i organitzar col·lectivament els espais públics que usen els i les joves. Així, s’articularà un Espai de Dinamització Comunitària, pel qual s’han contractat dues dinamitzadores esportives. Des d’aquest espai, es treballarà per poder crear itineraris personalitzats segons les necessitats i potencialitats de cada jove.

L’objectiu a llarg termini és poder crear un programa estable d’accions esportives al barri de les Torres per promoure l’ús positiu de l’espai públic i del temps de lleure. Les noves dinamitzadores actuaran setmanalment als espais que habitualment ocupen els i les joves: pista La Jaula, pati de l’Escola Montessori, plaça de la Constitució o plaça de la Nova Estació, entre altres.

Pel que fa a l’espai de formació per a persones en risc o situació d’exclusió social, s’oferirà alfabetització, acompanyament a les habilitats digitals i blocs formatius d’acord amb l’oferta ocupacional de les empreses i l’activitat comercial del barri i es treballarà de manera coordinada amb Rubí Empresa. La intenció és que aquesta formació repercuteixi en intervencions de millora del barri.


Els dos projectes s’integren a la iniciativa “Barris i Comunitats: motors de transformació social” de la Diputació de Barcelona. Rubí és un dels 13 municipis beneficiaris de la primera edició del programa, dotat amb 172.900 € per cada municipi participant per a 2021.