Aprovada una proposta al Congrés per fer dos intercanviadors entre Renfe i FGC a la comarca

festa major
L’Ajuntament treballa per celebrar la Festa Major amb espais regulats per evitar aglomeracions
11 de mayo de 2021
gegants
Èxit d’assistència a l’exposició ‘Floreix la Festa’, que ha comptat amb els Gegants de Rubí
11 de mayo de 2021

Aprovada una proposta al Congrés per fer dos intercanviadors entre Renfe i FGC a la comarca

El Congrés ha aprovat aquest dilluns una Proposició No de Llei (PNL) a la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Congrés dels Diputats per tal de construir dos intercanviadors entre Renfe i FGC i millorar la mobilitat entre les comarques del Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat.

En concret, la proposta demana que es construeixi un intercanviador a les estacions Hospital General (S1) i Volpelleres (S2) per enllaçar amb la línia R8 de Renfe, actualment infrautilitzada. La proposta ha estat impulsada pel grup d’En Comú Podem-Unidas Podemos i ha rebut el suport del PSOE, ERC, el PP, Cs, el grup mixt i Foro Astúrias.

La construcció d’aquestes dues infraestructures podria triplicar el nivell de passatgers habituals i cobrir les necessitats de prop de mig milió de residents de la comarca, incloent Terrassa i Sabadell. El diputat d’En Comú Podem—Unidas Podemos, Joan Mena, considera que aquests intercanviadors suposarien “un impuls decisiu en la lluita contra el canvi climàtic i, a la vegada, un important increment en la promoció del transport públic ferroviari”.