Campanya per fomentar el reciclatge en equipaments esportius de la ciutat

veinti
Tercera victòria del Veinti, que s’imposa al Sant Quirze per 2-3
4 de octubre de 2022
El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE reparteix 35.000 euros a Rubí
4 de octubre de 2022

Campanya per fomentar el reciclatge en equipaments esportius de la ciutat

L’Ajuntament posa en marxa la campanya ‘Juga net, fem equip pel reciclatge’ amb la voluntat d’adaptar les instal·lacions esportives locals a la normativa de selecció i prevenció de residus i, alhora, conscienciar sobre la relació entre l’educació ambiental i l’educació per a la salut. La iniciativa s’adreça a 14 equipaments esportius.

A Rubí hi ha prop de 5.000 esportistes que realitzen activitats regulars al llarg de la setmana en instal·lacions esportives municipals. En algunes d’elles hi ha instal·lades papereres per seleccionar els residus, però en moltes encara no. Per això, el consistori ha engegat aquesta campanya, a través de la qual, es dotarà de contenidors, papereres i lones indicatives per la correcta separació de residus. 

Aquestes es començaran a col·locar a partir d’aquest dimecres. En segon lloc, es realitzaran reunions formatives amb les entitats, durant el mes d’octubre, perquè informin als i les esportistes sobre la correcta selecció de residus al recinte. En aquestes formacions es distribuirà un díptic informatiu i una cantimplora reutilitzable a cada esportista d’aquestes entitats per tal d’evitar els envasos d’un sol ús i promocionar la utilització de les fonts d’aigua filtrada que hi ha a les instal·lacions.

En aquells equipaments on hi ha servei de bar, segons el consistori, s’ha treballat amb les entitats perquè el circuit dels residus es quedi dins de l’espai de bar, principalment les llaunes i els envasos. Aquest missatge es reforçarà amb bateries de contenidors de selectiva i cartells indicatius. En esdeveniments massius, es recomana fer ús de gots reutilitzables i de vaixella compostable per reduir l’ús de llaunes i envasos de plàstic d’un sol ús.

Juga net es desplegarà a 14 equipaments esportius municipals, que apleguen 15 entitats esportives, entre les quals hi ha equips de futbol, futbol sala, atletisme, waterpolo, natació, gimnàstica, bàsquet, petanca, etc.

Segons el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, la finalitat de la campanya “és conscienciar sobre el volum de residus que generem, sobre la importància de la selecció i la prevenció de residus com a bons hàbits saludables i sobre el bon ús d’aquests equipaments”. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *