L’Ajuntament ofereix a les escoles més d’una vintena de propostes d’educació ambiental

edra
Tres alumnes d’edRa guanyen un premi a la Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny de Catalunya
10 de mayo de 2021
Curves Rubí Centre, el gimnasio diseñado especialmente para mujeres
10 de mayo de 2021

L’Ajuntament ofereix a les escoles més d’una vintena de propostes d’educació ambiental

Les propostes per als alumnes són molt variades i amb metodologies d’aprenentatge diverses. / Ajuntament

L’Ajuntament posa a disposició de les escoles i instituts de la ciutat una àmplia oferta de recursos educatius de temàtiques mediambientals. L’objectiu és que l’alumnat treballi aspectes relacionats amb el medi ambient i la prevenció de residus i que prengui consciència de la necessitat de tenir cura del medi ambient.

Les diferents activitats inclouen el material necessari per dur-les a terme i estan classificades en funció de l’edat, la temàtica i el tipus d’activitat. Hi ha tres blocs, que s’han dividit segons la metodologia de l’activitat: investigació, joc i debat.

En el bloc d’aprendre investigant, s’ofereixen activitats relacionades amb el procés de compostatge, la plantació de residus en tests o diverses activitats relacionades amb el procés de gestió de residus i el seu impacte ambiental. En el bloc de joc, hi ha diverses activitats relacionades amb la selecció de residus i el reciclatge, però també d’aprenentatge del cicle de la matèria orgànica. Pel que fa al bloc del debat, hi ha activitats per reflexionar sobre el futur de la terra, els problemes mediambientals, l’impuls de l’economia circular o la incidència en el medi de l’extracció de minerals com el coltan.

Tots els recursos estan a disposició de les escoles i instituts, però també de les entitats de lleure i d’associacionisme juvenil.